Nijmegen bron van groundsman

Niet minder dan 65 vrijwilligers hebben zich binnen één dag aangeboden om het grasteam van het Goffertstadion in Nijmegen te helpen met sneeuw ruimen. N.E.C. speelt vanavond het bekerduel tegen Go Ahead Eagles.

Eredivisieclubs zijn verplicht om veldverwarming te hebben maar blijkbaar wordt deze in Nijmegen minimaal ingezet. Dat is op zich niet verwonderlijk gezien de hoge energieprijzen. Doorgaans vergt het een aantal dagen om de bodem op voldoende temperatuur te brengen dat deze warm genoeg is voor de graswortels en om eventuele sneeuw te doen ontdooien.

Maar meteologen verwachten één dezer dagen een ware sneeuwbom, waardoor de kans groot is dat het stadionveld in korte tijd wordt bedolven. Dat kan géén veldverwarming tegenop.

De Nijmeegse club plaatste daarom een oproep voor hulp voor het bekerduel tegen Go Ahead Eagles op de social media. Rick van Beuningen van de technische dienst, vertelde eerder vandaag aan de NOS dat zeker 65 mensen zich inmiddels als vrijwilliger had aangemeld.

“Dit is super. Hier hebben we er zeker genoeg aan. Het is goed om te merken dat dit toch het NEC-familiegevoel oproept. Mocht die sneeuwbom komen, dan zijn we er goed op voorbereid. De wagens en de sneeuwschuivers staan al klaar,” zo zei hij.

Afwachten

“We hopen dat het niet nodig is. Maar de sneeuwbui van gisteren was ook niet helemaal voorspeld. Maar als het dan nodig is, is dit voor de supporters toch een mooie gelegenheid om te helpen en om op het heilige gras van de Goffert te staan.”

Dat laatste is een extra mooie opsteker voor de fans nu een stadionveld betreden tegenwoordig exclusief is voorbehouden aan alleen het arbitrale trio en de spelers.

Naast de ervaring, wacht de vrijwilligers ook een versnapering. “Het broodje en de chocolademelk staan klaar. Dat hoort er toch wel een beetje bij, hè, bij dit weer.”

Mocht het de vrijwilligers bevallen, dan kunnen ze zo terecht in de sector. Grasteams en onderhoudsbedrijven door heel Nederland zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen.

Geef een reactie