Husqvarna verticuteermachine voor hybridevelden

Husqvarna heeft een extra stuk gereedschap gelanceerd dat kan worden gebruikt in combinatie met de hybride gereedschapsdrager van de Zweedse fabrikant. De verticuteermachine is speciaal ontwikkeld voor het verticuteren van hybride sportvelden.

Een van de grootste uitdagingen voor sportveldbeheerders is het voorkomen van vilt, met name in hybridevelden. Nu wordt zo’n veld daarom jaarlijks stevig aangepakt. Husqvarna denkt dat dat makkelijker kan.

Daarom heeft het een verticuteermachine ontwikkeld met een 150 cm brede roterende horizontale as die voorzien is van 160 tanden. De veertanden zijn spiraalvormig geplaatst om het veld gelijkmatig te bewerken.

Vier verstelbare steunwielen zorgen voor een nauwkeurige diepte-instelling.

De unit heeft een opvangvolume van 80 liter en kan vanaf de bestuurdersstoel worden geleegd.

“Het vergt slechts ongeveer 30 minuten om een veld te verticuteren,” vertelde Husqvarna’s productmanager Mikael Tidkvist aan een select publiek tijdens de lancering in Bremen.

“Het verticuteren en verzamelen van het losgewrikte vilt gebeurt nu in een keer. Daardoor is het vijf keer productiever vergeleken met een handverticuteermachine.”

Economischer

De directeur productmanagement voor verrijdbaar materieel bij Husqvarna, Daniel Mannerström, wees erop dat de verticuteermachine economischer veldonderhoud mogelijk maakt.

“Het verlengt de levensduur van het hybrideveld en vermindert de noodzaak voor renovatie tijdens de zomerstop. Een van de extra voordelen is dat het brandstofverbruik wordt verlaagd, vooral omdat onze gereedschapsdrager een hybride machine is.”

De drager werkt op HVO 100, een biodiesel.

Het gereedschap past op Husqvarna frontmaaiers zoals de P520DX, P525DX of de P535HX.

“De lage bodemdruk bedraagt slechts 1kg/cm2.”

Tidkvist vertelde Sportvelden.info dat de machine zo’n EUR 7.000 kost. Vooralsnog kan de unit alleen aan de Husqvarna drager worden gekoppeld.

Geef een reactie