Ado Den Haag keert terug naar Zuiderpark

Vanaf medio komend seizoen traint het team van Ado Den Haag weer in het Zuiderpark. Voorlopig gaan er twee grasvelden worden gebouwd. Voor het realiseren van de overige faciliteiten is de club nog in onderhandeling.

Het Zuiderpark was ooit de plek waar ook het stadion stond van Ado Den Haag. Sinds 2007 speelt het echter haar thuiswedstrijden in het stadion dat in de oksel ligt van het knooppunt A4-A12, ver buiten de stad.

Sindsdien worden de trainingen afgewerkt in Rijswijk.

Dankzij een overeenkomst tussen de club en de stad, gaat dat vanaf komende winter veranderen.
Het is geweldig dat we met de mannenselectie weer terug mogen keren naar het hart van de stad, terug op heilige grond. De rijke historie die de club hier kent, zorgt er niet alleen voor dat men zich verbonden voelt met onze club, maar ook met de stad Den Haag en haar inwoners,” zegt algemeen directeur Natscha van Grinsven-Admiraal.

Dankzij het besluit trainen straks het eerste en de jeugdelftallen van de jongens, op dezelfde locatie.
“Doordat de mannen weer in het Zuiderpark gaan trainen is de symbolische doorgang van de jeugd naar het eerste elftal eveneens weer terug. Uiteraard blijft het de wens van ADO Den Haag om alle teams weer bij elkaar te brengen.”

Ook Sportwethouder Hilbert Bredemeijer ziet kansen. “Juist omdat een voetbalclub als ADO Den Haag bewoners verbindt en Haagse jongeren inspireert om ook te gaan sporten, is het geweldig dat supporters zo op de fiets naar de training kunnen. Ook is het goed nieuws dat de meer dan 100 jaar oude voetbalclub HDV in goed overleg een mooie toekomst tegemoet gaat op een nieuwe locatie.”

Nog niet compleet

Vooralsnog gaat het om de teams bij de mannen. Voor de dames blijft Sportpark Irene in Rijswijk nog altijd hun thuislocatie terwijl de meiden trainen in Scheveningen.

Vanwege een tekort aan ruimte en velden, is dat voorlopig nog niet haalbaar.

Om de mannen te faciliteren gaat het park de komende periode worden aangepakt. Zo komen er meer parkeerplaatsen, moet er één van de bestaande velden worden verplaatst en worden er dus twee nieuwe gebouwd.

De beoogde 2,5 miljoen die dit moet gaan kosten, wordt vooralsnog door de gemeente betaalt.

Ado Den Haag zal die investering, met rente, de komende 25 jaar terugbetalen. Wel gaat de club vanaf dag één de velden onderhouden. Ook zal de club verantwoordelijk worden voor een eventuele vervanging.

Voetbalclub HDV verdwijnt straks van het Zuiderpark. Zij krijgen een vervangende accommodatie op sportpark Escamp III.

Geef een reactie