Condor Group lijft Betap in

Vlak voor de jaarwisseling werd bekend dat de Condor Group alle aandelen van Betap overneemt. Daarmee komt een einde aan de soap die zich de afgelopen paar jaar rondom Betap heeft opgebouwd.

Net als de Condor Group is ook Betap een familiebedrijf dat zowel kamerbreedtapijt als kunstgrasproducten produceert voor zowel haar eigen portfolio als in opdracht van derden. De familieonderneming uit Genemuiden raakte in een crisis nadat beide zoons niet langer door één deur konden waardoor de rechtbank zich genoodzaakt zag om oud-Ajaxbestuurder John Jaakke aan te stellen als bewindvoerder.

Die is nu met de Condor Group tot een akkoord gekomen.

“Dit is een goede stap voor Betap. We zijn een geweldig bedrijf maar zien ook duidelijk wat er voor ons ligt. Samen met de Condor Group zijn we in een veel betere positie om te investeren en te innoveren. We blijven zelfstandig en dat komt de klant alleen maar ten goede.”

Ook Jan Hoekman, CEO van de Condor Group, is te spreken over de laatste toevoeging. “Dankzij deze samenvoeging kunnen we beter reageren op vragen vanuit de markt. Ook biedt het voordelen qua schaalvergroting. Beide ondernemingen passen goed bij elkaar voor wat betreft hun producten en markten. We komen uit dezelfde regio en delen dezelfde waardes en standaarden. Dat geldt ook voor onze bedrijfsculturen.”

De Condor Group nam vorig jaar ook al Hartex en Intercarpet over.

Geef een reactie