Condor Group neemt Intercarpet en Hartex over

De curator van Intercarpet bv en Hartex bv is akkoord met de overname door de Condor Group, producent van onder meer Condor Grass kunstgrasproducten.

Medewerkers van Intercarpet bv werden daags voor de zomervakantie geïnformeerd dat hun management het faillissement had aangevraagd. Grote investeringen en een lagere verkoop hadden een onhoudbare situatie gecreëerd. Dochteronderneming Hartex leek in de val te worden meegesleurd.

Naast kamerbreedtapijt tuften de bedrijven ook kunstgras voor sport en landscape toepassingen.

Condor Group neemt nu beide merken over, waarbij enkel de tapijtweverij in Blokzijl in bedrijf blijft. Voormalig eigenaar en directeur Joost Dobbe is aangesteld om de commerciële activiteiten met betrekking tot kamerbreed tapijt voort te zetten. Voor kunstgrasproducten kunnen klanten voortaan rechtstreeks bij Condor Grass terecht.

Met de overname versterkt de Condor Group haar positie van grootste tapijtproducent van de EU. Daarnaast verkrijgt het een aanvullende mogelijkheid om haar duurzaamheidsambities verder uit te breiden.

Eerder dit jaar investeerde Intercarpet in een duurzame, gasloze coatinglijn waarbij de vezels elektrisch worden verankerd. Destijds werd voorspelt dat die investering de uitstoot van zo’n 343 ton aan CO2 zou gaan voorkomen. Condor Group zelf werkt al jaren actief aan het minimaliseren van haar ecologische footprint.

Geef een reactie