TenCate Grass wederom verkocht

TenCate Grass Group is verkocht

TenCate Grass Holding B.V. heeft bekendgemaakt dat er definitief overeenstemming is bereikt over een meerderheidsbelang door ondernemingen gelieerd aan Leonard Green & Partners. De nieuwe eigenaren zullen alle aandelen van TenCate die momenteel in handen zijn van Crestview Partners kopen en andere aandeelhouders selecteren.

Volgens een verklaring van TenCate Grass ‘zal het huidige senior managementteam van TenCate naast LGP blijven investeren en de onderneming blijven leiden’.

Michael Vogel, Chief Executive Officer van TenCate, zei: “We hadden het grote geluk dat we Crestview de afgelopen twee jaar als onze partner hadden. Crestview speelde een belangrijke rol bij het ondersteunen van onze groeiambities, waardoor we een wereldwijde omzet van USD1,5 miljard en winsten van USD1,5 miljard konden bereiken. ruim $ 200 miljoen. Hoewel het bitterzoet is om onze zeer succesvolle samenwerking met Crestview te beëindigen, zijn we blij om verder te gaan met LGP. Het team van LGP sluit duidelijk aan bij ons huidige strategische denken. We verwachten enorm te kunnen profiteren van hun enorme ervaring in het investeren in toonaangevende bedrijven en merken.”

Joe Fields, CEO van TenCate Grass Americas voegde daaraan toe: “Onze bedrijfswaarden zijn niet alleen strategisch op elkaar afgestemd, maar weerspiegelen ook die van LGP en wij zijn van mening dat we vanuit het oogpunt van culturele afstemming geen betere partner hadden kunnen vinden.”

Jonathan Seiffer, Senior Partner van LGP, voegde hieraan toe: “TenCate is precies het type bedrijf waarin wij graag investeren. Wij waarderen bedrijven die winnen met mensen, een gedifferentieerde cultuur en meerdere hefbomen voor groei. Wij zijn ervan overtuigd dat de beste jaren van TenCate staan voorop. We zijn blij om samen te werken met hun brede groep werknemers-eigenaren en te helpen de volgende fase van uitstekende groei te realiseren.”

Brian Cassidy, voorzitter van TenCate en president van Crestview, verklaarde: “De opmerkelijke prestaties van TenCate zijn een direct resultaat van managementexcellentie en hun vermogen om continue operationele verbeteringen te bewerkstelligen en tegelijkertijd meerdere strategische acquisities uit te voeren. Wij betuigen onze oprechte dank aan het gehele TenCate-team voor ons sterke partnerschap en wensen hen het allerbeste bij hun volgende groeifase in samenwerking met LGP.”

De transactie zal naar verwachting in februari 2024 worden afgerond. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Geef een reactie