Na de investering in een belijningsrobot, investeert het stadsbestuur van Brugge (België) nu ook en tien maairobots voor de diverse voetbalvelden.

Het stadsbestuur is verantwoordelijk voor 53 voetbalvelden. Zes daarvan zijn van kunstgras. De robotmaaiers zullen tussen 2023 en 2025 worden geplaatst op de verschillende sportparken.

Robotmaaiers zijn niet nieuw voor het stadsbestuur. In 2019 investeerde het in vier kleine robotmaaiers om de binnentuinen en de tuin van het Guido Gezellenmuseum in de stad te onderhouden. Destijds roemde de Schepen het geluidloze karakter van de maaiers en het feit dat het maaisel al natuurlijke bemesting kan dienen voor het gras.

Op verzoek van het bestuur van voetbalclub RFC Lisseweg investeert het nu in grotere modellen om hun twee gras voetbalvelden te onderhouden. Daarnaast heeft het stadsbestuur besloten om nog eens acht robotmaaiers aan te schaffen. Dat moet volstaan om de velden op vier sportcomplexen binnen de gemeente te onderhouden.

Robotmaaiers zijn er in allerlei soorten en maten en hebben stuk voor stuk hun eigen karakter. In dit artikel bespraken we de verschillen tussen een paar van de meest bekende modellen en enkele eisen en voorwaarden waar men rekening mee moet houden.

Geef een reactie