Onder grote belangstelling is gisteren het nieuwe kantoor van PLANN ingenieurs en MORV adviseurs in Drachten feestelijk geopend. Dat SC Heerenveen goalie Andries Noppert de officiële opening mocht aankondigen gaf het feest niet alleen extra allure maar symboliseerde, in feite, ook het karakter van de organisaties.

Doorgaans zijn het de doelverdedigers die het beste overzicht hebben van wat er gebeurt en, daardoor, alle betrokkenen het beste kunnen aansturen.

Vanuit het nieuwe kantoor op kantorenpark De Venen kunnen de ingenieurs van PLANN als adviseurs van MORV de twee meest noordelijke provincies van ons land, beter bestrijken dan voorheen het geval was toen het kantoor in Leeuwarden was gevestigd.

“Daarnaast hebben we hier meer ruimte om door te groeien,” zo zegt Sander Akkerman van PLANN ingenieurs.

Eigen recruiting

Het nieuwe kantoor huisvest ook TAAX recruiting. Akkerman licht toe: “we ervaren dat het, vanwege de druk op de arbeidsmarkt, steeds lastiger is om goed en voldoende geschoold personeel te vinden. Vandaar dat het ons dus beter leek om onze eigen recruiting-activiteiten op te zetten.”

Dat besluit volgt kort na de overname van advies en ingenieursbureau Attensus in Meppel.

Gezien de ontwikkelingen omtrent het nieuwe Kwaliteitszorgsysteem 2.0 en de komst van de nieuwe Omgevingswet, neemt de vraag naar advies en ondersteuning toe.

Losse en informele opzet

Hoewel PLANN ingenieurs, MORV adviseurs en TAAX elk hun eigen deel in de nieuwe kantoorruimte hebben, is de opzet dusdanig dat de verschillende competenties eenvoudig en vrij kunnen communiceren en samenwerken.

Naast de meerdere formele spreekkamers, is er ook een informele ruimte. “Die is spontaan ontstaan maar we zien mensen hier regelmatig zich even lekker op de bank terugtrekken. Het lijkt erop dat het informele karakter en inrichting van de ruimte de creativiteit ten goede komt.”

Inspirerend

In zijn toespraak gaf Andries Noppert volmondig toe dat hij niet vaak dit soort dingen doet. “Net als ik zijn zij veel buiten en wat ze hier doen inspireert me. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk goede velden zijn,” zo motiveerde hij zijn besluit om de officiële opening in te leiden.

Nopperts aanwezigheid bleef niet onopgemerkt: de opening trok vele tientallen belangstellenden.

“Je hebt de juiste specialisten nodig om het zo optimaal mogelijk te maken. Blijf daarom altijd in jezelf geloven en altijd doorgaan,” zo hield hij het publiek voor.

Geef een reactie