Hoeveel speeldruk kan gras nu echt aan?

Ooit was 250 uur bespeling de maatstaf voor grasvelden. Na de introductie van de hybridevelden liep dat aantal verder omhoog. Maar waar ligt nu precies de lat?

Ooit was 250 uur bespeling de maatstaf voor grasvelden. Na de introductie van de hybridevelden liep dat aantal verder omhoog. Maar waar ligt nu precies de lat?

Dat is de grote vraag waar de 19e Nationale Grasdag dit jaar om draait.

Organisatoren Limagrain Advanta, DCM, KYBYS ingenieurs en adviseurs, PLANN ingenieurs, IPC Groene Ruimte en Bras Fijnaart menen dat 750 uur speeluren op gras kan. Hoe? Dat wordt op 2 november toegelicht in stadion De Kuip. Daarvoor zal deels worden teruggegrepen op de resultaten van een praktijktest in Bergen op Zoom.

Duurzaamheidsambities en beleidsdoelstellingen vertalen in concrete actie en resultaat blijkt in de dagelijkse sportveldpraktijk niet eenvoudig. Duurzaamheid werkt kostenverhogend, is de beleving – maar klopt dat eigenlijk wel?

Nationale Grasdag vraagt beheerders en beleidsmakers anders naar de inrichting en het onderhoud van sportparken te kijken. Dankzij een andere mindset op de exploïtatie is een veelvoud aan speeluren op gras mogelijk.

Een aantal deskundige sprekers zal gedurende de dag belangrijke handvatten verstrekken als het gaat om het werken met de zogenaamde SDG’s (Sustainable Development Goals) en het verduurzamen van de bemesting en irrigatie. Deelnemers zal ook worden voorgerekend hwat een duurzaam speeluur mag kosten.

Duurzaamheidscoach Vincent van Rijsewijk deelt de do’s en don’ts vanuit de praktijk terwijl Mario Spaans, teamleider veldonderhoud bij Feyenoord, een bezoek aan het hoofdveld van De Kuip faciliteert.

Aanmelden voor de Nationale Grasdag, kan hier.

Geef een reactie