Clubs en gemeenten die bij de renovatie van een kunstgras hockeyveld besluiten om in een dry-turf concept te investeren, zullen dan ook de shock pad moeten vervangen.

Alastair Cox van de Internationale Hockey Federatie (FIH) waarschuwde hiervoor tijdens het congres van de ESTC, de branchevereniging voor de kunstindustrie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

“Omdat een dry-turf veld eigenlijk geen water bevat, moet de energieverspreiding die anders door het water gedaan zou worden, nu door de shock pad worden gecompenseerd.”

Cox noemde de keuze voor de shock pad dan ook ‘essentieel’ voor het slagen van het systeem.

Nog altijd de toekomst

Ondanks dat de FIH onlangs besloot om het aankomende WK in Belgie en Nederland toch op een beregend veld te spelen, herhaalde Cox dat de FIH nog altijd dry-turf velden nastreeft.

“De hockeyvelden waar tijdens de Olympische Spelen van Tokio op werd gespeeld gebruikte slechts een derde van de hoeveelheid water die tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen werd gebruikt. Toch was dat in Tokio nog altijd meer water dan dat het Olympisch zwemtoernooi verbruikte.”

Hoe een en ander tijdens de Olympische Spelen van Los Angeles wordt vormgegeven, is vooralsnog onduidelijk. “We moeten er namelijk ook rekening mee houden dat het overdag erg warm kan zijn waardoor we de velden wel moeten bewateren om te voorkomen dat de spelers oververhit raken.”

Geef een reactie