Belgische soap duurt voort

Nu het Belgisch elftal de kwalificatie voor het WK 2024 heeft veiliggesteld, onderzoekt de stad Brussel of het de verantwoordelijken voor het onderhoud van het stadionveld van het Koning Boudewijnstadion kan aanklagen.

Vorige week moest de interland tegen Servië naar Leuven worden verplaatst omdat het veld als onbespeelbaar werd beschouwd.

Die wedstrijd vond ook nog eens zonder publiek plaats omdat de stad Leuven niet op korte termijn haar veiligheidsprotocol kon activeren. Zowel de stad Brussel als de Belgische voetbalbond gingen zo voor een paar ton het schip in.

Contract niet verlengd

Naar nu blijkt is het contract van de Bodemkundige die sinds 2009 een van de verantwoordelijken voor de grasmat in het Koning Boudewijnstadion was, midden augustus met onmiddellijke ingang stopgezet.
Volgens de stad Brussel zijn er door de sportdienst van de stad de laatste maanden verschillende verdachte elementen aan het licht gekomen in het onderhoud van het veld. Gezien de ernst van de gebreken in de uitvoering en van de verdachte omstandigheden zou de stad nu samen met haar advocaten een juridisch dossier voorbereiden om op korte termijn gerechtelijke stappen te ondernemen en klacht in te dienen.

De betrokken groundsman ontkent schuld te hebben en wijst naar de grote concerten, die meermaals per jaar in het stadion plaatsvinden, als de boosdoener.

Inmiddels laat de stad weten dat de twee dienstverleners in kwestie sinds de problemen met de grasmat in het Koning Boudewijnstadion niet meer voor de stad Brussel werken.

Geef een reactie