Barcelona verkoopt veld voor fors geld

FC Barcelona verkoopt haar stadionveld. Nu het iconisch Camp Nou stadion wordt gesloopt, slaat de club munt uit het gras door deze in stukjes, of als diamant uit gecarboniseerd gras, te verkopen.

Liefhebbers van gras uit Camp Nou kunnen een stukje veld kopen voor prijzen van tussen de 49,99 en 419,99 euro.

De goedkoopste variant, een model van het stadion met een stukje echt gras voor het veld, is echter inmiddels uitgekocht. De opties die nog over zijn, zijn een klein doosje methacrylaat vol gras of een klein stukje mat dat is ingelijst met een poster met historische feitjes over het stadion.

Naast stukjes gras heeft FC Barcelona het gras ook laten carboniseren en zo 1957 diamantjes verkregen. Het aantal verwijst naar het openingsjaar van het stadion.

Die diamantjes zijn verwerkt in hangertjes, armbanden speldjes. Het goedkoopste juweeltje kost een schamele 499 euro. De duurste kost zo’n 15.000 euro.

De producten worden verkocht via de website van FC Barcelona

Camp Nou is inmiddels vrijwel geheel gesloopt om plaats te maken voor een nieuw stadion. Naar verwachting zal FC Barcelona dat stadion vanaf het seizoen 2025-2026 betrekken. Tot die tijd speelt het in  het Olympisch Stadion van Barcelona.

Hoe dat nieuwe stadion eruit komt te zien, ziet u hieronder. De details over wat er is gedaan om een goede grasmat te hebben of welke techniek straks wordt toegepast om dat te bereiken, zijn nog niet bekend.

Santiago Bernabeu stadion

Met het besluit om het stadion volledig te moderniseren, gaat FC Barcelona zelfs een stap verder dan haar grootste rivaal Real Madrid. Deze heeft ervoor gekozen om haar Santiago Bernabeu stadion te renoveren. Dat stadion is afgelopen zomer van de modernste technologie voorzien om de kwaliteit van de grasmat te garanderen. In dit artikel kunt u lezen hoe ze dat doen.

 

Geef een reactie