Yardex steekt de Atlantische Oceaan over

Na de opening van een ultramoderne tapijtfabriek in Egypte, afgelopen zomer, trekt Yardex nu naar de Europese markt voor kunstgras.

Yardex is opgericht door de oprichters en exploitanten van Stadia Sport and Leisure Solutions in de VS. Dat bedrijf installeert al meer dan 20 jaar kunstgras sportvelden en heeft al meer dan 1000 sport- en landschapsprojecten in Noord-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en delen van Europa voltooid.

Na jarenlang kunstgras sportvelden geinstalleerd te hebben, is het bedrijf nu ook begonnen zelf te tuften. Met de opening van een productiefaciliteit ter waarde van USD 30 miljoen in Egypte gaat Yardex nu ook kunstgras voor de EMEA-markt produceren.

Goed geinformeerde markten

De eerste markten waar het zich op richt zijn Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk en Spanje.

“De markt voor kunstgras in deze landen is goed ontwikkeld en goed geinformeerd. Klanten in deze markten zullen kunstgras van hoge kwaliteit begrijpen en waarderen”, zegt Iga Nurzyńska, de Marketing Manager van Yardex.

Moderne productiefaciliteit

De nieuwe fabriek in Egypte is voorzien met de meest geavanceerde machines op de markt. “Dit garandeert consistente precisie en productkwaliteit terwijl de belangrijkste milieudoelstellingen behouden blijven”, vervolgt Nurzyńska.

Omdat investeringen in tuftmachines aanzienlijk kunnen zijn, is het heel gebruikelijk dat kunstgrasfabrikanten hun machines jarenlang laten draaien voordat ze overwegen de technologie te moderniseren. Sportvelden.info begrijpt dat het niet ongebruikelijk is dat kunstgrasproductiemachines wel 40 jaar draaien.

Volgens Nurzyńska heeft Yardex nu een strategisch voordeel ten opzichte van andere kunstgrasfabrikanten omdat de nieuwste machines nauwkeuriger, milieuvriendelijker en energiezuiniger zijn.

Een leider worden

Walid Elhusseiny, CEO en mede-oprichter van Yardex, legt uit: “We willen de industrie op een flexibele, innovatieve en duurzame manier leiden en tegelijkertijd nieuwe standaarden stellen voor de kwaliteit van kunstgras. Dat betekent dat we verantwoorde oplossingen moeten hebben, zoals gedeeltelijk recyclebare producten die gemaakt kunnen worden uit gerecyclede kunststoffen. Dat kunnen we alleen bereiken door de tools in huis te hebben.”

Volgens Elhusseiny zal het omarmen van de nieuwste technologieën Yardex ook helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

“Onze productielijnen overtreffen de verwachtingen als het gaat om het voldoen aan de wereldwijde milieunormen en -regelgeving, waarbij alle zwaveloxiden, stikstofoxiden en CO2-uitstoot die tijdens het productieproces zouden kunnen ontstaan, worden geëlimineerd. Het gebruik van materialen die vrij zijn van lood en VOC (vluchtige organische stoffen) plaatst Yardex op een topniveau op het gebied van duurzaamheid en het leveren van veilige producten voor iedereen. Het bouwen van ons eigen proces betekent ook dat we in elke fase kwaliteitscontrole konden inbouwen. Dankzij automatisering weten we dat we altijd kunstgras leveren dat aan de hoogste normen voldoet en dat we klanten het best presterende gras bieden dat beschikbaar is.”

Geef een reactie