Gemeente struikelt bij opzet sportbedrijf

Wethouder Reny Wietsma van de gemeente Teylingen ging deze week tijdens de commissievergadering welzijn diep door het stof. De gemeente is vergeten zowel de sportraad als de sportverenigingen te informeren over haar plannen om de accommodaties in een nieuw op te zetten sportbedrijf onder te brengen.

De gemeente wil de Stichting Wasbeek, StiWa, omzetten naar een sportbedrijf. Deze omzetting gaat de gemeente meer ruimte geven tot het nemen van zelfstandige beslissingen onder meer het bouwen van nieuwe accommodaties en het maken van nieuw sportbeleid.

Het bleek tijdens de politieke discussie al snel dat dit niet het breekpunt ging worden. Het feit dat de sportraad en diverse andere sportverenigingen in dit proces onvoldoende of te laat en te weinig zijn meegenomen in het voortraject door de wethouder werd haar ernstig kwalijk genomen. Zo werd er vol verbazing gereageerd door de commissie dat de sportraad pas op het allerlaatste moment inzicht had gekregen in de voorgestelde wijzigingen tot het omzetten naar een sportbedrijf en ook diverse andere verenigingen zich te weinig gehoord hebben gevoeld bij deze wijziging.

Voorzitter Bert Koot van de sportraad die ook aanwezig was, wilde hier verder niet op reageren en wacht op een uitnodiging van de wethouder voor een verhelderend gesprek. Wethouder Wietsma trok wel het boetekleed aan en probeerde nog wel het voorstel er doorheen te krijgen met de woorden dat ze daarna alsnog met de betrokkenen het gesprek zal aangaan. De commissie voelde hier niets voor en gaf aan dat ze eerst haar huiswerk over mag doen en dan met een breed gedragen voorstel 2.0 terug mag komen naar de raad.

Geef een reactie