Het nieuwgevormde Sportbedrijf Schiedam wordt een bv met de gemeente als enige aandeelhouder en telt 54 medewerkers. Vanaf 1 december zal het Sportbedrijf alle sportaccommodaties in Schiedam gaan beheren.

Het nieuwe Sportbedrijf wordt verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van alle buitensportaccommodaties. Ook wordt het verantwoordelijk voor de sporthallen en twee zwembaden in Schiedam.

Daarnaast krijgt de BV ook de ruimte om met commerciële activiteiten ook winst na te streven.

Bezwaren opgeheven

Eerder dit jaar hadden de sportclubs in Schiedam bezwaar gemaakt tegen een Europese aanbesteding voor het beheer en de exploitatie van de Schiedamse sportparken. Daarop stelde sportwethouder Antoinette Laan een ‘aanbestedingspauze’ in en gingen haar ambtenaren in overleg met de sportclubs, tezamen en afzonderlijk. Het leidde tot een voornemen, waarin de lokale sportwereld zich kan herkennen. Niet een commerciële marktpartij gaat het doen, maar een zogenaamde verbonden partij.

De vorm van een BV met de gemeente als enige aandeelhouder heeft het gemeentebestuur de waarborg dat het er de zeggenschap over heeft, in die zin dat voorkomen kan worden dat de sportclubs bijvoorbeeld worden geconfronteerd met extreem hoge tarieven.

Geef een reactie