In de hoop daarmee haar stadionveld te kunnen redden, heeft PSV besloten om na deze zomer te stoppen met de succesvolle zomerconcerten van Guus Meeuwis. Ook dit jaar zullen na afloop nieuwe zoden worden geplaatst maar als die niet aanslaan, dan wordt volgend jaar het veld tijdens de zomerstop ingezaaid.

Vorig jaar dacht PSV al een nieuwe start te maken door, na jarenlange trouwe dienst, afscheid te nemen van Agterberg en deze door De Enk Groen en Golf te vervangen.

Die mochten op een heel nieuw veld gaan voortbouwen.

Zowel de onderbouw, drainage als toplaag werden afgelopen zomer vervangen. Vervolgens werd het veld met een Grassmaster ingenaaid, maar het mocht niet baten.

Vlak voor de winterstop moest het bekerduel tegen FC Twente worden afgelast en begin dit jaar klaagde trainer Peter Bosz dat het veld glad was.

Nu is besloten om de komende zomer, na afloop van de concertreeks van Guus Meeuwis, de hele toplaag opnieuw te vervangen. Mocht die, om de een of andere reden, ook niet aanslaan dan wil PSV de handen vrij hebben om volgend jaar het veld ter plekke in te zaaien.

Dat is alleen mogelijk wanneer er geen concerten worden gehouden.

Mocht de maatregelen van deze zomer wel helpen, dan zal gekeken worden of de concerten vanaf de zomer van 2026 hervat kunnen worden. Gezien het WK-voetbal, heeft de mat dat jaar ook nog eens extra tijd om te herstellen.

Geef een reactie