Polytan verkocht aan KPS Capital Partners

Sport Group, bekend van de merken Polytan, Astroturf, SYNLawn, LigaTurf, Poligras, Rekortan en onder andere Laykold, is overgenomen door KPS Capital Partners.

Het in Berlijn gevestigde bedrijf is actief in meer dan 70 landen en heeft meer dan 1.900 medewerkers.

Sport Group heeft negen verticaal geïntegreerde productiefaciliteiten en 31 distributiecentra in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië-Pacific.

Raquel Vargas Palmer, Managing Partner van KPS, zei: “We zijn zeer verheugd met de overname van Sport Group, een wereldwijd toonaangevende leverancier van kunstmatige oppervlakken. Sport Group is de enige verticaal geïntegreerde fabrikant van kunstgras- en polyurethaanproducten voor kunstmatige oppervlakken, met capaciteiten in de hele waardeketen (ontwerp, productie, installatie en recycling) en met een productieaanwezigheid op drie continenten.

We kijken ernaar uit om samen te werken met de getalenteerde medewerkers en het senior managementteam van Sport Group om verder te bouwen op dit iconische platform. We zullen gebruik maken van de tientallen jaren aan productie-expertise van KPS en strategische ondersteuning en kapitaal bieden om de mogelijkheden voor waardecreatie van het bedrijf te versnellen.

Het ongeëvenaarde merkenportfolio van Sport Group, de toewijding aan kwaliteit en de toonaangevende R&D-capaciteiten in de sector bieden een ideale basis voor toekomstige groei – zowel organisch als via een wereldwijde acquisitiestrategie.”

Christoph von Nitzsch, Chief Executive Officer van Sport Group laat weten:

“Het team van Sport Group is verheugd om dit nieuwe hoofdstuk voor het bedrijf te beginnen. Samen met het enorme trackrecord van KPS op het gebied van uitmuntende productie en investeringen in toonaangevende merkproducten in de atletieksector, zijn we nu gepositioneerd om Sport Group naar het volgende niveau van leiderschap in de sector te brengen en ongeëvenaarde kwaliteit, service en innovatieve producten aan onze klanten te leveren.

Onder het eigendom van KPS zullen we een reeks groei- en operationele initiatieven versnellen om voort te bouwen op onze rijke geschiedenis.” Kirkland & Ellis LLP fungeerde als juridisch adviseur voor KPS. Houlihan Lokey en William Blair fungeerden als financiële adviseurs en Latham & Watkins LLP trad op als juridisch adviseur voor de aandeelhouders van Sport Group.

Geef een reactie