NAC pakt velden groots aan

In de periode tussen nu en de start van de voorbereiding op het volgende seizoen zal er groot onderhoud plaatsvinden aan het hoofdveld in het Rat Verlegh Stadion en de trainingsvelden in Zundert.

Door de extreem toegenomen regenval door het seizoen heen hebben de velden op zowel het trainingscomplex als in het Rat Verlegh Stadion het zwaar te verduren gehad. Omdat de wateroverlast in de toekomst zeker niet zal afnemen is NAC, in samenwerking met Hubra Fieldmanagement, een traject gestart om niet alleen op korte, maar ook op lange termijn de velden in zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden.

Rat Verlegh Stadion

Het huidige hoofdveld in het Rat Verlegh Stadion dateert van 2013. Jaarlijks wordt de grasmat in de zomer stevig onderhouden, maar de basis is dus inmiddels elf jaar oud.

Aankomende zomer zal de toplaag volledig worden vervangen en zullen de voorzieningen, zoals veldverwarming, drainage en stroomvoorziening, in het veld worden vervangen en vernieuwd. Tot de zomer zal Hubra Fieldmanagement, verantwoordelijk voor het onderhoud van alle velden van NAC, dit veld op dagelijkse basis monitoren, doormeten en bewerken daar waar nodig om het speelveld zo optimaal mogelijk te houden.

Tevens heeft NAC de intentie om het hoofdveld van het Rat Verlegh Stadion te verlagen. Op langere termijn heeft NAC ook het plan de tribunes door te trekken naar beneden. De vergunningen hieromtrent zijn nog niet rond.

Trainingscomplex Zundert

Ook de velden op het trainingscomplex hebben te kampen met structurele wateroverlast en bieden hierdoor niet de gewenste kwaliteit. De afgelopen weken zijn deze velden extra bezand en behandeld om ze minder glad te maken. Feit blijft dat de toplaag, door de vele regenval, erg zacht is. Op sommige velden is onder andere de drainage toe aan vervanging. Dit zal gefaseerd vanaf deze maand aangepakt worden. Aan alle velden zal in de zomer groot onderhoud worden gepleegd, waar nodig zullen daar ook andere voorzieningen worden nagekeken en worden vervangen.

Trainingscomplex terug naar Breda

NAC heeft nog altijd de grote wens om de trainingsfaciliteiten terug te halen naar Breda. Op dit moment ligt er nog een doorlopende overeenkomst voor de huur van de velden in Zundert. Toch bekijkt de club intensief de mogelijkheden om de vertrekwens richting Breda in vervulling te laten gaan. Dit plan verkeert in de onderzoeksfase. Tot het moment van vertrek moet het complex in Zundert uiteraard over volwaardige trainingsvelden beschikken.

Geef een reactie