Kunstgras dat de seizoenen volgt

Condor Grass heeft een kunstgrastapijt geproduceerd waarvan de kleur zich aanpast aan de tijd van het jaar.

Het product is ontwikkeld in nauwe samenwerking met kunstgrasleverancier TenCate Grass.

In tegenstelling tot natuurgras verandert kunstgras tijdens de wintermaanden niet van kleur. Condor Grass zag een kans om een uitstraling te creëren die zich aan alle seizoenen aanpast. Tientallen gesprekken met technici en professoren hebben geleid tot uitgebreide tests in binnen- en buitenland. Hoewel deze tests Condor Grass waardevolle informatie en inzichten opleverden, leverden ze in eerste instantie geen haalbaar resultaat op.

Na een technische doorbraak in 2018, brachten nieuwe tests binnen en buiten Europa een prototype. Condor Grass heeft deze innovatie in samenwerking met TenCate Grass verder ontwikkeld. Deze samenwerking legde de basis voor de baanbrekende Colorshift-lijn, waarbij ‘Chameleon’ in 2022 het eerste tastbare product is. De nieuwe generatie kunstgras is uitgebreid getest op meerdere locaties en onder verschillende omstandigheden.

Hoe het werkt

Kunstgras met Colorshift-technologie verandert van kleur op basis van warmte. De buitentemperatuur beïnvloedt de schaduw van het product, passend bij het huidige seizoen. Bij temperaturen tot 15 graden Celsius behoudt Colorshift een donkergroene uitstraling. Tussen de 15 en 30 graden Celsius gaat de kleur geleidelijk over naar lichtgroen. Bij tropische temperaturen van 30 graden Celsius en hoger krijgt het gras een frisse, lichtgroene kleur.

Te beginnen met landscape

Condor Grass zal de technologie voorlopig in haar assortiment aan landscapeproducten toepassen. De geschiedenis heeft echter geleerd dat succesvolle ideeën voor hun landscaping-producten snel kunnen worden geïntroduceerd in het assortiment sportgrasproducten.

Een goede voorbeelden zijn het Condor-assortiment circulair ontwikkelde producten van Alloa en de samenwerking met Tide Ocean om oplossingen te ondersteunen tegen plasticvervuiling en armoede.

Producten met het label #tide ocean-materiaal zijn gemaakt van plastic afval uit de oceaan dat is ingezameld door vissers in Zuidoost-Azië en Mexico. Het project draagt bij aan eerlijke lonen voor vissers, schone kustlijnen en verminderde CO2-uitstoot.

Geef een reactie