Instantpadel met vloer voor zowel padel als pickleball

Instantpadel heeft vandaag, samen met zijn exclusieve vloerpartner Versacourt, ’s werelds eerste dubbele padel- en pickleballbaan gelanceerd, genaamd Versacourt Pickleball Performance Tile. Dit maakt de weg vrij voor een revolutie in het combineren van beide sporten op dezelfde ondergrond.

Een pickleballveld meet 6 x 13 meter terwijl een padelbaan 10 x 20 meter meet. Pickleball kan dus eenvoudig op het afgesloten padelveld worden gespeeld. De unieke Versacourt Pickleball Performance Tile kan worden geïnstalleerd door clubs en faciliteiten die hun spelers zowel padel als pickleball willen bieden zonder dat ze daarvoor aparte banen voor beide sporten hoeven aan te leggen.

Dit markeert  mogelijk het moment waarop de racketsportsector voorgoed vooruit geholpen wordt.

Dit is de ondergrond die voldoet aan de specificaties voor zowel pickleball als padel. Dat biedt een kans voor het groeiende aantal sportlocaties met meerdere racketsporten die in Noord-Amerika en wereldwijd worden geopend om tegemoet te komen aan groeiende populariteit van deze sporten.

Christoffer Granfelt, medeoprichter en CEO van Instantpadel, stelt: “De komst van deze unieke ondergrond is een allesbepalend moment voor racketsportclubs en -exploitanten. De zakelijke mogelijkheid om pickleball en padel op hetzelfde veld en binnen dezelfde speelveldruimte te brengen, sluit perfect aan bij de vele multi-racketsportclubs die overwegen hoe ze beide sporten het beste kunnen implementeren in hun aanbod zonder daarbij een groot risico te nemen.”

Versacourt Vice President Sales, Josh Nelson voegt toe: “We zijn verheugd om samen met Instantpadel deze nieuwe Pickleball Performance Tile te vermarkten. We hebben de mogelijkheid om de racketsportclubsector te transformeren door de barrière voor exploitanten die padel- en pickleballspelers naar hun faciliteiten willen lokken, te verlagen. Bovendien zal deze unieke multisportvloer er ongetwijfeld toe leiden dat meer spelers de kloof tussen padel en pickleball overschrijden en van beide sporten gaan genieten. Voor de gemiddelde racketsportliefhebber is dit een ideale oplossing.”

Instantpadel heeft sinds de lancering in 2021 naam gemaakt als innovatieve aanbieder van padel. Het bedrijf heeft de snelst groeiende sport ter wereld gepopulariseerd door de introductie van de eerste unieke, modulaire mobiele padelbaan ter wereld die geen grondwerk vereist. Dat biedt een aantrekkelijk alternatief voor kostbare, permanente banen die vaak tijdrovend en complex zijn om te verwezenlijken. Het Zweedse bedrijf heeft de sport naar meer dan 100.000 mensen gebracht en naar op iconische locaties en plekken met veel bezoekers. Denk daarbij aan het Gleneagles Hotel in Schotland, Babington House in Engeland, de Wereldtentoonstelling in Dubai, de Universiteit van Koeweit, de Gothia Cup in Zweden, het grootste winkelcentrum van Europa Westfield London en een schip voor de kust van Koeweit-Stad in de Perzische Golf.

Pickleball-prestaties

Pickleball Performance van VersaCourt is ontworpen om voor elk een goede balstuiter te garanderen. Ons innovatieve tegelontwerp, uniek zespuntsvergrendelingssysteem en PlayRight™-technologie zorgen voor een naadloos en comfortabel speeloppervlak. Verbeter je oefening, spel en prestaties door deze baanbrekende modulaire pickleball-tegel te gebruiken. De pickleballtegel is getest en ook geschikt voor PADEL. Padel en Pickleball kunnen voortaan allebei gespeeld worden op dezelfde ondergrond.

Geef een reactie