Fortuna-eigenaar laakt professionaliteit Eredivisie

Isitan Gün, de eigenaar van Fortuna Sittard, heeft hard uitgehaald naar zowel Almere City als de Eredivisie nadat het onderlinge duel op het laatste moment was afgelast.

“Een club die ondanks onze waarschuwingen de veldverwarming niet op orde heeft. Sinds donderdag al niet”, ze foeterde Gün op Social Media.

Veldverwarming is voor Almere City een nieuwe ervaring. De club speelt sinds september op een nieuw veld waaronder destijds voor het eerst in de historie, veldverwarming was aangebracht.

Afgaande op hun positie in de laatste tussenstand van de VVCS-Veldencompetitie, mag de Fortuna-eigenaar klagen.

Laatste moment

Scheidsrechter Jeroen Manschot concludeerde vlak voor de aftrap in Almere dat de grasmat bevroren en onbespeelbaar was. De spelers van beide ploegen hadden de warming-up al achter de rug en stonden in de catacomben om het veld te betreden.

Fortuna-trainer Danny Buijs had begrip voor het besluit, maar baalde wel dat zijn team voor niets een lange busreis had ondernomen. “Het is zuur voor ons”, zei de coach tegen ESPN. “We zijn vanmorgen vroeg weggegaan en dan krijg je één minuut van tevoren te horen dat de wedstrijd niet doorgaat.”

Almere-directeur John Bes snapte ook niet waarom het besluit zo laat was genomen. “We voelen ons verantwoordelijk voor het feit dat de wedstrijd niet doorgaat. We hebben een paar weken geleden pas veldverwarming aangelegd en aangesloten. Dat had wat kinderziektes, maar vanochtend functioneerde het uitstekend, zei ons grasteam,” zo zei de voorzitter schuldbewust.

Gün haalde ook uit naar de competitie-organisator. “Eredivisie, stop talking bullshit en leer wat van de professionaliteit van La Liga en andere competities. Dit is een grap.” Die laatste kijkt juist naar Nederland om te zien hoe ze hun competitie duurzamer kunnen maken. Besparen op de veldverwarming zou in dat plaatje kunnen passen.

Niet alleen

De Fortuna-voorzitter is niet de enige die klaagt over de competitie-organisator. Ook bij onze zuiderburen woedt de discussie over meer professionaliteit en een betere aanpak.

Alleen N.E.C. lijkt het hoofd koel te houden. Die hebben hun grasteam tijdelijk uitgebreidt door warme chocomelk te schenken voor iedereen die komt helpen.

Geef een reactie