Amorim kurk investeert in meer kurk

Corticeira Amorim, ’s werelds grootste kurkverwerkingsgroep, heeft 1.855 hectare grond in Portugal aangekocht.

Amorim Cork koopt meer grond


Corticeira Amorim, ’s werelds grootste kurkverwerkingsgroep, heeft 1.855 hectare grond in Portugal aangekocht.

De dochteronderneming van Amorim, Amorim Sports, is de grootste leverancier van kurk infill voor derde generatie kunstgrasvelden. In dit artikel lichtte R&D-directeur Eduardo Soares de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het product toe.

Holdingmaatschappij Corticeira Amorim verwierf de grond via haar dochteronderneming Cold River’s Homestead SA. Volgens informatie die is gedeeld met de Portugese beurs, heeft het bedrijf de vorige eigenaar Novo Banco een totaalbedrag van € 22,3 miljoen betaald.

De nieuwste aanwinst bevindt zich in de regio Herdade de Rio Frio en grenst aan gebieden die al eigendom zijn van Cold River’s Homestead SA.

Intensivering in Cork Oak Forest

Met deze overname wil Corticeira Amorim de productiviteit van de agroforestry-activiteit in de Herdade de Rio Frio verbeteren door middel van intensivering. “Het in stand houden van Montado en ecosysteemdiensten is een van de strategische doelen van Corticeira Amorim, die van plan is haar actieve deelname aan interventies in nieuwe gebieden van kurkeik voort te zetten door middel van landaankopen, leases of partnerschappen”, legt het bedrijf uit in een verklaring.

Toegepast onderzoek ontwikkelen

Op de nieuwe grond wil het bedrijf toegepast onderzoek ontwikkelen naar de effecten van irrigatie, bemesting, voeding en bodems op kurkeiken en de implementatie van nieuwe technologieën die de teelt en het beheer van het kurkeikenbos helpen bevorderen. Herdade de Rio Frio, in de gemeente Palmilla, was ooit een van de belangrijkste plantages van het land. Destijds was het ’s werelds grootste aaneengesloten plantage.

Geef een reactie