Ook België omarmt Brockfill

Voetbalclub KSVB uit Brasschaat, België, heeft gekozen voor een Condor Grass voetbalgrassysteem met Brockfill infill om haar accommodatie toekomstbestendig te maken.

Voetbalclub KSVB uit Brasschaat, België, heeft gekozen voor een Condor Grass voetbalgrassysteem met Brockfill infill om haar accommodatie toekomstbestendig te maken. De 100% natuurlijke infill voldoet aan wetgeving die de Europese Commissie op het punt staat aan te nemen om het milieu te beschermen. Dankzij de nieuwe kunstgrasvelden zal de club eindelijk een lange rij met aspirant-leden kunnen verwelkomen.

Sinds de opening van het eerste kunstgrasveld in 2011 is KSVB het gesprek van de dag in het Belgische Brasschaat. De club heeft momenteel ruim 700 leden, maar kent al enkele jaren een wachtlijst. Meer dan 130 mensen streven ernaar lid te worden van de club.

Omdat het tijd was om de kunstgrasmat te renoveren, besloot KSVB om zowel de renovatie als de aanleg van een nieuw kunstgras voetbalveld te combineren in één project.

“We hebben besloten om te gaan voor de Condor Grass-veld met Brockfill infill. Dit biedt ons volop kansen,” zegt voorzitter Nico Proios tegen lokale media.

“We hebben geld kunnen besparen en hopen dat de gemeente bereid is een deel van het project te subsidiëren.”

100% milieuvriendelijk

Brasschaat ligt net ten noorden van Antwerpen in een gebied dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid. Sinds Brasschaat zo’n 15 jaar geleden verkozen werd tot meest leefbare gemeente ter wereld, wordt er hard gewerkt om haar kwaliteitsnormen te handhaven en verder te verbeteren.
Daarom is het geen verrassing dat het Brockfill-infill heeft gekozen voor de hoogpolige kunstgrasmat.
De infill is afkomstig van bomen die speciaal voor dit doel zijn geplant en geoogst.

Brockfill houdt wat vocht vast dat geleidelijk vrijkomt zodra het veld wordt gebruikt of de omgevingstemperatuur stijgt, waardoor het oppervlak afkoelt. Verder heeft het een aangename geur.
Nu de Europese Commissie op het punt staat wetgeving aan te nemen die de voorkeur geeft aan natuurlijke infill boven infill van rubber of plastic, kan KSVB er zeker van zijn dat haar veld de tand des tijds zal doorstaan.

Een nieuw hoofdstuk

De installatie zal worden gedaan door Nootenboom Sport, een jarenlange partner van Condor Grass. Het Nederlandse bedrijf kan bogen op meer dan 60 jaar ervaring in de aanleg en het onderhoud van sportvelden. Hoewel de renovatie van het bestaande veld eenvoudig zal zijn, vereist de installatie van het nieuwe veld een goede planning.

“Het extra veld zou het begin moeten inluiden van een nieuw hoofdstuk voor de club. We hopen echt dat we in de zomer, ruim voor de start van het nieuwe seizoen, een openingswedstrijd kunnen organiseren”, besluit Proios.

Geef een reactie