Kunstgrasindustrie zal huidige ontwikkelingen doorstaan

John Nash van AMI Plastics verwacht dat de kunstgrasindustrie de crisis zullen doorstaan

John Nash van AMI Plastics is positief gestemd dat het beste nog moet komen voor de internationale kunstgrasindustrie. De snelle groei van de markt en de komst van nieuwe spelers die (deels) investeren in kunstgrasbedrijven, zijn slechts een paar voorbeelden van kansen die kunnen worden verzilverd.

Gerenommeerde kunstgrasbedrijven hebben de afgelopen jaar nieuwe kansen verkend of zijn overgenomen. De sector groeit nog steeds en heeft vooral  investeringsmaatschappijen geinspireerd.

Analist John Nash heeft de ontwikkelingen van de afgelopen 15 jaar nauwlettend gevolgd en is van mening dat de markt allesbehalve verzadigd is. “De industrie is de afgelopen 10 jaar erg snel gegroeid, wat kansen biedt voor nieuwe soorten eigenaren om mee te doen. Nieuwe soorten aandeelhouders zorgen voor nieuw energie wat de sector kan helpen om de kansen beter te benutten en met toenemende professionaliteit de uitdagingen van de sector aan te pakken.”

Nash zal tijdens het aankomende Grass Yarn & Tufters-forum in Barcelona (van 2-4 mei) over dit onderwerp spreken.

Een van de meest opmerkelijke ontwikkelingen recentelijk is het mede-eigenaarschap van Manchester City voetballer Kevin De Bruyne. Die heeft een belang in Sport & Leisure Group gekocht. “Een van de uitdagingen voor de kunstgrasindustrie in het voetbal is dat elitespelers het nauwelijks als speeloppervlak hebben erkend”, zegt Nash daarover. “Ik verwelkom het dat een ​​spraakmakende persoon als Kevin De Bruyne nu investeert omdat dit het soort goedkeuring is waar de industrie lang op heeft gehoopt.”

De analist ziet dit als indicatief voor de ontwikkelingen die de kunstgrasindustrie de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. “De voordelen van een snelgroeiende industrie zijn onder meer het bieden van kansen voor nieuwe investeringen, het profiteren van nieuwe technologie, betere beheerprocessen en robuustere strategieën. De industrie heeft de afgelopen jaren veel van de toonaangevende producenten hun spel sterk zien verbeteren.”

Hoewel Nash op zijn hoede blijft voor de internationale ontwikkelingen die de markt voor olie en op olie gebaseerde producten beïnvloeden, vreest hij niet dat de internationale kunstgrasmarkt hard zal worden getroffen door deze ontwikkelingen. “Het zijn snel evoluerende tijden. De fundamentele propositie van kunstgras is sterk, en hoewel stijgende prijzen enige groei kunnen afremmen, is het onwaarschijnlijk dat ze de groei zullen doen omkeren. De meer wendbare en beter geleide bedrijven zullen nieuwe kansen vinden en ik hoop dat de industrie zich uiteindelijk sterker zal ontwikkelen.”

John Nash zal slechts een van de sprekers zijn op het komende Grass Yarn & Tufters-forum in Barcelona op 2-4 mei. Hier vindt u een overzicht van de overige sprekers.

Heeft u nog geen plek gereserveerd? Klik hier en profiteer van de EUR 100 korting die Sportsfields.info voor u heeft weten te regelen.

Geef een reactie