Kunstgrasbedrijven waarschuwen voor vertraging

Europese standaard voor kunstgrastapijt

Greenfields, Domo Sports Grass en Edel Grass hebben samen met hun garenleverancier TenCate Grass een waarschuwing afgegeven om de markt te informeren dat zij mogelijk vertraging oplopen bij het leveren van hun producten.

In een gezamenlijke brief wijzen de bedrijven op verschillende supply chain-issues als oorzaak van de verstoring. Deels is de vertraging te wijten aan het onverwacht hoge volume dat begin dit jaar werd besteld. De extreme winter in de Amerikaanse staat Texas, die ook nog eens relatief laat in het winterseizoen kwam, draagt daar verder aan bij. Door de daaropvolgende bevriezing van hoogspanningslijnen en elektriciteitsopwekkingsfaciliteiten werd de stroomvoorziening naar grote delen van de staat verstoord. Omdat hier essentiele producten voor de productie van kunstgras voor hockey worden geproduceerd, heeft de strenge Amerikaanse winter de tijdige levering van die componenten ontregeld.

Het wereldwijde gebrek aan zeecontainers maakt de gevolgen nog heviger. Na een uitbraak van COVID op twee grote containerterminals in China werden beide havens volledig gesloten. Toen deze eenmaal weer operationeel waren, blokkeerde een schip in maart van dit jaar het Suezkanaal gedurende zes dagen, waardoor het verkeer van zeecontainers verder werd verstoord.

De bedrijven verzekeren hun klanten en de markt dat ze hun best doen om de problemen op te lossen. Het is echter waarschijnlijk dat de problemen de rest van het jaar zullen aanhouden.

Geef een reactie