KNVB waarschuwt voor ruimtegebrek sport

In de aanloop naar het debat over de sportbegroting in de Tweede Kamer, roept voetbalbond KNVB de politici op om te werken aan een toekomst waarin sport een krachtige bijdrage levert aan de bevorderen van een gezonde samenleving. Dat betekent ook meer ruimte voor sport.

De bond constateert enerzijds een groeiend bewustzijn over de gezondheidskloof die gedicht moet worden. Anderzijds ziet het een groeiend tekort aan ruimte voor de amateurclubs in ons land.

Met 1,2 miljoen leden is de KNVB nog altijd de grootste sportbond van ons land. Dat aantal is al jaren stabiel maar sinds kort zit het weer in de lift. Desondanks kunnen die leden slechts bij 2800 verenigingen terecht. Dat zijn er ruim 250 minder dan vijf jaar geleden en bijna 500 minder dan in 2016.

De KNVB pleit daarom voor de invoer van een sportnorm op basis van het aantal inwoners per gemeente. Dit omdat het aantal het aantal inwoners blijft groeien terwijl het aantal sportaccommodaties stabiel blijft of zelfs afneemt. Gezien de ambities om veel nieuwe woningen in ons land te realiseren is nadrukkelijke aandacht voor de leefbaarheid van de wijken van de toekomst, noodzakelijk volgens de bond.

Het aantal, en het niveau van de voorzieningen in de directe omgevingen hebben namelijk ook direct invloed op de waarde van vastgoed.

Geef een reactie