FC Volendam stelt overstap naar gras uit

Eredivisionist FC Volendam zal ook komend seizoen op kunstgras spelen. De overstap naar gras in het stadion lijkt, vooralsnog, te complex

FC Voldendam

Eredivisionist FC Volendam zal ook komend seizoen op kunstgras spelen. De overstap naar gras in het stadion lijkt, vooralsnog, te complex.

Volgens een woordvoerder is de club er nog niet in geslaagd voldoende ruimte te vinden om ook een gras trainingsveld en extra velden die het verlies van capaciteit moeten compenseren, te realiseren.

“Bovendien zijn dat zaken waar ook bijvoorbeeld de amateurtak RKAV Volendam en de gemeente wat van moeten vinden,” zo noteerde het Noord-Hollands Dagblad.

Daarnaast speelt mee dat de club overweegt om een nieuw stadion te bouwen.

Met het besluit om de één jaar oude kunstgrasmat deze zomer nog niet te vervangen door gras, wordt wat extra tijd gekocht. Mocht de club namelijk ook in 2025 in de Eredivisie spelen, dan is het verplicht om een gras- of hybrideveld in het stadion te hebben. Echter, mocht de club in dat seizoen in de Eerste Divisie bivakkeren, dan kan het het kunstgrasveld blijven gebruiken.

Op dit moment staat FC Volendam 14e in de Eredivisie.

Als de club zich weet te handhaven en het deze zomer toch voor een gras- of hybrideveld zou kiezen, dan zou het gedurende het komende seizoen EUR 350.000 kunnen incasseren wanneer het veld door de drie verplichtte testen komt. De club zou dan zelf mogen beslissen hoe het dat geld zou besteden.

Geef een reactie