Arnhem wil kunstgras laten uitsterven

Een meerderheid van de politieke partijen in Arnhem zijn voor het idee om versleten kunstgrasvelden alleen nog maar te laten vervangen door gras. Technisch gezien kan dat, omdat de stad jaarlijks de velden door een externe expert laat monitoren. Toch denken de clubs anders.

De Gelderse hoofdstad beschikt over zo’n 50 voetbalvelden. 15 Daarvan zijn van kunstgras. De overige 35 zijn gras wedstrijdvelden (27 in totaal) en 9 gras wetra-velden. De velden liggen verdeeld over 12 sportparken door de stad.

Uit oogpunt voor duurzaamheid wil de Partij voor de Dieren voorstellen om versleten kunstgrasvelden voortaan alleen nog maar door gras te laten vervangen. Dat is alleen mogelijk wanneer de velden zorgvuldig worden onderhouden.

Arnhem laat het monitoren van de velden over aan Ernst Bos. Op basis van zijn conclusies gaat het sportbedrijf vervolgens aan de slag. Volgens Bos profiteert Arnhem van de goede bodemomstandigheden waardoor gras op vrijwel elke sportaccommodatie, vanuit cultuurtechnisch oogpunt, makkelijk kan. Op het ook kan vanuit de gebruiksintensiteit, staat echter nog niet vast. Vrijwel alle clubs ageren tegen het plan. Zij verwijzen daarbij naar de staat van hun grasvelden of de noodzaak om meer teams te faciliteren. Vanavond staat het punt in de gemeenteraad op de agenda.

Geef een reactie