GBN AGR

GBN-AGR

Het correct verwerken van afgedankt kunstgras is een groot probleem in Nederland. Klanten, leveranciers en de maatschappij leden hier onder. Waarom kon het niet op een verantwoorde manier worden verwerkt? GBN Groep heeft dit uitvoerig onderzocht en concludeerde: ‘wij kunnen dit op een verantwoordelijke en met name circulaire manier doen!’ 

Bij GBN Groep geloven we in samenwerken. Om het recyclen van kunstgras nog meer waarde te geven, hebben we samen met een aantal partners GBN Artificial Grass Recycling (AGR) opgezet. 

Deze samenwerking is zowel met producenten als leveranciers. Het is een unieke samenwerking omdat verschillende partijen die doorgaans concureren om een aanbesteding, nu samenwerken om het probleem van afgedankt kunstgras samen op te lossen. 

De recyclingsfabriek in Amsterdam werd binnen een jaar opgezet. Sinds de opening van Nederlands enige, werkende recyclingsfabriek in april 2020, verwerken wij afgedankt kunstgras op een verantwoordelijke manier en leveren we circulaire grondstoffen van hoge kwaliteit. Wij leveren circulair en gecertificeerd zand, rubber RTA (recycled kunstgrasaggolomeraat) dat, onder andere, gebruikt wordt bij de aanleg van nieuwe sportvelden. 

Dankzij ons bewezen recyclingsproces worden er minder primaire grondstoffen gebruikt en realiseren wij een circulaire economie. 

Contactgegevens:

Hoofdkantoor:
GBN Artificial Grass Recycling B.V.
Westkanaaldijk 2, gebouw 52
3452 DA Utrecht

Postbus 19172
3501 DD Utrecht
T.: 030 296 64 85

 

Locatie Amsterdam:
Santoriniweg 20
1045 AV Amsterdam

Laatste nieuws over GBN AGR