GBN Amsterdam

Kunstgrasrecyclingbedrijf GBN AGR en Sport Group hebben een intentieverklaring getekend om hun krachten te bundelen in de ontwikkeling van recyclinginfrastructuur en -technologie. Sport Group is onder meer eigenaar van Polytan en Astroturf en is ook betrokken bij het recent opgerichte Duitse kunstgrasrecyclingbedrijf FormaTurf.

FormaTurf GmbH bouwt momenteel een recyclingfabriek in Essen, Duitsland, van waaruit het een end-of-life-oplossing voor de Duitse markt wil aanbieden. Het bedrijf beweert zowel mechanische als chemische processen te hebben ontwikkeld om de kunstgrascomponenten te scheiden.

GBN AGR is sinds eind vorig jaar in bedrijf en heeft een fabriek in het Amsterdams havengebied waar het kunstgras tapijten mechanisch recycleert. De fabriek in Amsterdam wil haar voorraad in de BeNeLux-regio betrekken. TenCate Grass Group (inclusief Greenfields en CSC Sport), Edelgrass / Antea Sport, Sport & Leisure Group (Domo Sports Grass en Limonta Sports) werken allemaal samen met GBN-AGR.

Brede bedoelingen

Volgens het uitgegeven persbericht hebben Sport Group en GBN AGR “een intentieverklaring (LOI) ondertekend om de krachten te bundelen bij de ontwikkeling van infrastructuur en technologie voor het recyclen van kunstgras in heel Europa”. Wat dit precies inhoudt, wordt de komende tijd duidelijk.

Volgens statistieken van de Duitse voetbalbond had het land in 2019 5.000 kunstgrasvoetbalvelden.

Geef een reactie