Wat ziet u hier: maart 2023

Vraag

Antwoord

De close-up toont een infill dieptemeter

De infilldieptemeter meet nauwkeurig de laagdikte van zowel de minerale infill als de performance infill in de kunstgrasmat. Het is een essentieel instrument om een veilig speeloppervlak te garanderen omdat het helpt een consistente infillhoogte over het hele veld te bereiken.

Een (te allen tijde) juiste infillhoogte zorgt ervoor dat de kunstgraspool rechtop blijft staan, wat bijdraagt aan het balrolgedrag van de bal op de mat. Dit zorgt er ook voor dat het garen minder slijtage ondergaat dan wanneer het garen plat ligt. Het garen is namelijk ontworpen om zijdelings te buigen wanneer er druk op de top wordt uitgeoefend.

De infilldieptemeter kan het beste worden gebruikt door deze op het oppervlak te plaatsen en de middenas naar beneden te schuiven totdat deze contact maakt (met de backing).

Het is raadzaam om per testgebied waar men de infillhoogte wil bepalen, twee of drie metingen uit te voeren. Het wordt aanbevolen om de hoogte extra vaak vast te stellen voor plekken die veel worden gebruikt zoals hoekschoppen, strafschoppen of andere gebieden waar vaker dan op de rest van het kunstgrasveld herhaalde activiteit plaatsvindt.

Geef een reactie