Wat ziet u hier: februari 2023

Vraag

Antwoord

De close-up die we lieten zien was van een led-armatuur, en in dit geval een led-armatuur die wordt gebruikt om grasgroei te stimuleren.

LED-licht heeft als voordeel dat het elektrisch wordt aangestuurd waardoor het direct de gewenste lichtkleur en lichtintensiteit produceert en dat tegen een fractie van de kosten in vergelijking met conventionele lichtbronnen.

HPS of gloeilampen moeten opwarmen en afkoelen, wat veel energie verbruikt terwijl er niets wordt afgeleverd.

Alle aspecten van LED-licht kunnen nauwkeurig worden gedefinieerd en geregeld, bijvoorbeeld de lichtkleur, golflengte, lichtintensiteit en lichtstabiliteit. Hierdoor kunnen leveranciers van LED-sportveldverlichting verschillende instellingen gebruiken om trainingen of wedstrijden die op televisie worden uitgezonden te verlichten.

Leveranciers van LED-grasgroeitechnologie hebben dit vermogen omarmd om verschillende soorten licht te produceren om de wortelgroei of graslengte te stimuleren of om de kieming van grasplanten te stimuleren.

Flexibel in gebruik

LED-armaturen hebben ook het voordeel dat ze met één druk op de knop elke gewenste lichtkleur kunnen produceren. Dit is omarmd door producenten van lichtshows en, in ons geval, leveranciers van LED-grasgroeitechnologie.

LED-licht kan ook nauwkeuriger worden gericht om lichtverspilling of lichtvervuiling te voorkomen.

LED-verlichting kan zo vaak worden in- en uitgeschakeld als men wil. Dit veelvuldig aan- en uitschakelen heeft geen invloed op de lichtopbrengst of de levensduur van het armatuur.

Geen storingen

De lichtafname van een LED-armatuur over een levensduur is zo gering dat fabrikanten in staat zijn om te garanderen dat de lamp gedurende de hele levensduur aan alle normen voldoet door het initiële vermogen iets hoger in te stellen dan vereist.

Een LED armatuur geeft geen warmte af zoals vaak wordt ervaren bij HPS of gloeilampen. Dat gezegd hebbende, kan de schakelkast die alle technologie bevat om het licht te regelen, ongewenste warmte produceren. Hoewel deze hitte invloed kan hebben op de directe omgeving, zijn er oplossingen waarbij de schakelkast uit de buurt van de armatuur zelf wordt geplaatst (om warmteophoping onder de overkapping van de tribune te voorkomen).

Een ander voordeel van LED armaturen is dat ze uit meerdere LED’s bestaan. Waar het uitvallen van een HPS of gloeilamp betekent dat het licht uit is, heeft het uitvallen van meerdere LED’s nog steeds geen invloed op de output van het armatuur.

Ongeacht het specifieke gebruik wordt LED-technologie geprezen om zijn kostenbesparende vermogen en flexibiliteit in gebruik.

Geef een reactie