Wat ziet u hier: april 2023

Vraag

Welke activiteit wordt hier voorbereid?

Antwoord

De persoon op de foto hierboven is bezig met het markeren van de volgende baan die in het grasveld gemaaid moet worden. Internationale voetbalbonden zoals FIFA en UEFA stellen, net als de meeste FA’s,  strikte voorwaarden aan maaipatronen en strepen. Deze fungeren namelijk als een visuele ondersteuning voor assistent-scheidsrechters bij het vaststellen of een speler buitenspel staat. De voetbalautoriteiten dicteren de vereiste breedte tot op de  centimeter nauwkeurig.

Hoewel robotmaaiers het grasveld autonoom kunnen maaien, worden groundsman (die verantwoordelijk zijn voor stadions waar hoge competitie voetbal wordt gespeeld), ten zeerste aanbevolen om de laatste maaisessie voorafgaand aan de wedstrijd nog steeds handmatig te doen. Ondanks dat de nieuwste generatie autonome maairobots het gras in een bepaald patroon kunnen maaien, heeft hun nauwkeurigheid een tolerantie van enkele centimeters. Die kan teveel afwijken van wat de voetbalbazen voorschrijven.

Wilt u meer weten over (kunst)grasmatten of hoe deze onderhouden moeten worden? Overweeg dan om een Explorer-abonnement af te sluiten. Hiermee krijgt u onbeperkt toegang tot onze artikelen. Wat nog belangrijker is, het geeft je ook toegang tot onze digitale bibliotheek met tientallen onderzoeken, richtlijnen en instructies van de overheid.

Geef een reactie