Turf Lighting Solutions en Rhenac GreenTec voegen USP’s samen

Turf Lighting Solutions (TLS) en Rhenac GreenTec, het moederbedrijf van Rhenac Sports LED, hebben hun fusie aangekondigd. TLS staat vooral bekend als het eerste bedrijf dat aluminium mobiele verlichtingsinstallaties met één rij introduceert, terwijl Rhenac een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van op LED-licht gebaseerde kweektechnologie voor verse producten.

Dankzij de fusie moet er een sterke wereldspeler ontstaan in het gespecialiseerde marktsegment voor grasvelden voor stadionomgevingen.

In samenwerking met de Technische Universiteit van München heeft Rhenac GreenTec AG grasgroeiverlichtingssystemen ontwikkeld die speciaal is ontworpen voor de groei en regeneratie van sportgras. Het brengt deze Complete Light Spectrum (CLS) -technologie op de markt onder het merk Rhenac Sports LED.

Rhenac-technologie is tot nu toe gebruikt in de grootste kunstgrasverlichtingssystemen ter wereld: in de Veltins Arena (thuisbasis van Schalke 04) en in het Santiago Bernabeu-stadion (thuisbasis van Real Madrid). Het bedrijf bezit patenten voor deze systemen.

De TLS-installaties worden vervaardigd door RA Aluminium AS, een ISO 9001: 2015 en ISO 14001: 2015 gecertificeerd bedrijf uit Noorwegen dat producten met CE-markering levert.

Het bedrijf beschikt over een compleet assortiment mobiele verlichtingssystemen en grasmanagementsoftware waarmee grasbeheerders te allen tijde zicht kunnen houden op alle eisen met betrekking tot sportgrasregeneratie.

TLS heeft z’n mobiele systemen al verhuurd en verkocht aan meer dan 100 klanten over de hele wereld en beschikt over een actieve wereldwijde service voor advies en onderhoud. TLS heeft ook meegewerkt aan de ontwikkeling van Turfpal, grasbeheersoftware waarin de speciale sensortechnologie van Rhenac kan worden ingebed, waarmee hun systemen en applicaties de kwaliteitsparameters van sportgras op het hoogste niveau kunnen registreren en beheren.

“We zijn verheugd om met Rhenac samen te werken om de toekomst van grasgroeiverlichtingssystemen te stimuleren”, zegt Edd Tveit, directeur van TLS. De fusie met Rhenac GreenTec zal de overstap van conventionele gasontladingslampen naar duurzame LED-verlichting versnellen.

“Door onze expertise te combineren, zullen we nieuwe mogelijkheden creëren voor duurzaam grasbeheer en onze klanten geavanceerde verlichtingsoplossingen bieden die de opbrengst, kwaliteit en hulpbronnenefficiëntie optimaliseren.”

“Door onze bedrijven samen te voegen, spelen we in op de toenemende vraag. We zijn ervan overtuigd dat we nu sneller en sterker kunnen groeien en zo ons strategische doel kunnen realiseren om een toonaangevende aanbieder in deze markt te worden”, voegt Horst Theisen, CEO van Rhenac GreenTec AG toe.

Geef een reactie