Topbanen voor Antwerpse tennisclub

TCLO in Antwerpen krijgt tennisbanen van Nederlandse kwaliteit

De tennissers van TCLO in Antwerpen kunnen voortaan het hele jaar door spelen op kunstgras tennisbanen die zijn gebouwd naar Nederlandse maatstaven.

In 2021 heeft Traas en Ovaa Sport de bestaande gravelbanen omgebouwd naar hun kenmerkende AA Tennisrood banen. “De Limonta Sport kunstgrasmat is ingestrooid met een keramisch zand dat het hetzelfde slide-effect en balstuit geeft als wanneer men op gravel speelt. Het grote voordeel is echter dat kunstgras ook in de winter kan worden bespeeld en dat het minder specialistisch onderhoud vergt,” zegt Traas en Ovaa directeur Bart van Schilt.

“Limonta Sport biedt al jarenlang kunstgrasoplossingen voor verschillende sporten. De Limonta Sport producten kenmerken zich door hun typisch Italiaans oog voor detail en hoge kwaliteit afwerking.”

Meer omzet

Leden kunnen voortaan het hele jaar door terecht bij de tennisvereniging. Dat geeft hen meer waar voor hun lidmaatschap wat, niet onwaarschijnlijk, ook meer leden zal opleveren. Naast meer inkomsten uit de contributie kan dit voor de vereniging ook meer baromzet opleveren.

Voor de aanleg van de banen heeft Traas en Ovaa Sport dezelfde protocollen en normen gehanteerd zoals die in Nederland worden nageleefd. “De constructie van een tennisbaan of sportveld is in Nederland erg nauwkeurig uitgewerkt. Door dit na te leven weet je zeker dat de tennisbaan of het sportveld altijd stabiel ligt, bestand is tegen de invloeden van het weer en, daardoor, de beste ervaring zal geven.”

De nieuwe banen van TCLO liggen op onderbouw van een dikke laag M3C-zand en een lavalaag met daarop de Limonta kunstgrasmat die is uitgerold over een beschermend geotextiel.

Geef een reactie