Limonta’s Infill Pro Geo is wederom goedgekeurd voor gebruik in de Nederlandse voetbalcompetitie. Het 100% natuurlijke infill in de Limonta kunstgrasmat doorstond de keuring met vlag en wimpel.

De nieuwe keuring was noodzakelijk omdat de KNVB eisen aan de energierestitutie aan haar kwaliteitsbewaking heeft toegevoegd. Daardoor moeten alle kunstgrassystemen voor voetbal opnieuw worden getoetst.

Traas en Ovaa Sport vroeg testinstituut Sports Labs om zowel het Limonta Duo Shape systeem als het Limonta Duo Shape P+ systeem opnieuw te toetsen. Beide systemen worden gevuld met het 100% natuurlijk Infill Pro Geo. Dit infill is een combinatie van kurkkorrels en kokosvezels. De conclusie van Sports Labs is dat beide systemen voldoen aan de gestelde normen.

Comfortabel speelveld

Dankzij de haakkracht van de langwerpige vezels en hoekige korrels blijft het infillmateriaal op de plek waar het is aangebracht. Dat biedt spelers de noodzakelijke stabiliteit, draagt bij aan de balrol en voorkomt overmatige slijtage van het veld. Het infillmateriaal wordt in meerdere laagjes aangebracht waardoor het luchtige karakter van de infilllaag voor lange tijd wordt behouden. Bij V.V. Middelburg kan men daar inmiddels over meespreken. Dat Limonta kunstgrasveld met Infill Pro Geo is inmiddels 10 jaar op rij goedgekeurd.

Bovendien absorberen beide natuurlijke materialen vocht en laat het dit alleen los wanneer het veld wordt bespeeld. Deze natuurlijke koeling is prettiger voor de spelers. Zij ervaren het als minder drukkend dan wanneer de lucht verzadigd is door een overmatige en ongecontroleerde vochtafgifte.

Maatregelen niet noodzakelijk

Het natuurlijke karakter van Infill Pro Geo voorkomt dat gemeenten in maatregelen zoals kantplanken of uitlooproosters moeten investeren. Bodemvervuiling door microplastics is bij Infill Pro Geo niet aan de orde. Bovendien ervaart het infill, dankzij de haakkracht, vrijwel geen splash waardoor het nauwelijks zal migreren.

Vandaar dat de ervaring inmiddels heeft geleerd dat een Limonta kunstgrasveld veel minder veeleisend is qua onderhoud en dat het zich veel makkelijker laat renoveren.

Het Limonta Duo Shape en het Limonta Duo Shape P+ kunstgrassysteem zijn allebei Erkend en Gecertificeerd volgens de Sportvloerenlijst. Vanaf januari staat Traas en Ovaa Sport klaar om u verder te informeren.

Geef een reactie