TenCate Grass Group verkocht

TenCate Grass Group is verkocht

Crestview Partners uit de VS is de nieuwe eigenaar van de TenCate Grass Group. Crestview Partners is een  private equity-onderneming en heeft sterke banden met de media, de financiële dienstverlening en de olie- en gasindustrie.

Brian Cassidy, Co-President en Partner van Crestview, zei: “De kunstgrasmarkt is een snelgroeiende markt waar Crestview al een aantal jaren in investeert. Het belang van sport en fitness voor consumenten neemt toe terwijl de verstedelijking druk op de ruimte legt. We beschouwen kunstgras een onderdeel van een breed scala aan oplossingen die kunnen helpen bij het aanpakken van problemen met waterschaarste over de hele wereld. Wij geloven dat het onderzoek en de productontwikkeling van TenCate Grass de beste ter wereld is en het leiderschapsteam van wereldklasse zal het mogelijk maken om te profiteren van deze groeimogelijkheden. We kijken ernaar uit om samen te werken met het management en het bereik van het bedrijf zowel organisch als anorganisch uit te breiden.”

Michael Vogel, CEO van TenCate Grass: “We kijken met trots terug op de jaren dat we deel hebben uitgemaakt van de TenCate-familie en de samenwerking met Gilde. We zijn verheugd om Crestview als nieuwe investeerder te hebben voor dit volgende hoofdstuk in de geschiedenis van TenCate Grass. Ze delen de passie die we hebben voor onze producten en diensten en hebben een zeer complementaire ervaring in de sport- en vrijetijdssegmenten. We zijn ervan overtuigd dat de expertise, middelen en het wereldwijde bereik van Crestview, samen met hun toewijding aan een acquisitie-uitbreidingsstrategie, ons in staat zullen stellen ons om ons groeipotentieel te bereiken.”

Met het hoofdkantoor in Nijverdal, Nederland, is TenCate Grass, met een omzet van ongeveer $600 miljoen, de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gegroeid.

Door een combinatie van organische groei en fusies en overnames heeft TenCate Grass zich uitgebreid naar de snelgroeiende markt voor landscapeproducten terwijl aanvulling op de leidende positie van de onderneming in de sport het heeft geholpen een leidende positie te verwerven in de Verenigde Staten. Als marktleider in een markt van naar schatting $ 5 miljard per jaar, is TenCate Grass trots op haar track record van aan duurzaamheid gerelateerde innovatie gedurende de gehele levenscyclus van kunstgrasproducten.

Tegenwoordig heeft het bedrijf een wereldwijde aanwezigheid, inclusief productie- en distributiefaciliteiten in Nederland, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten, en doet het zaken in meer dan veertig landen in Noord-Amerika, Europa, Azië, Oceanië en Afrika.

Geef een reactie