TenCate daagt Chinese kunstgrasfabrikant

De Amerikaanse tak van TenCate daagt een van ’s werelds grootste kunstgrasfabrikanten vanwege het schenden van een patent dat ooit door de Nederlandse tak is aangevraagd.

De Amerikaanse tak van TenCate daagt een van ’s werelds grootste kunstgrasfabrikanten vanwege het schenden van een patent dat ooit door de Nederlandse tak is aangevraagd.

Polyloom, ook wel bekend als TenCate Thiolon USA, claimt dat Consan USA een vezel gebruikt die hetzelfde zou zijn als waarvoor TenCate Thiolon Nederland, tegenwoordig TenCate, in 2013 het patent op verwierf. In 2016 werd dat patent ook de VS rechtsgeldig.

Consan USA is een onderdeel van Qingdao Bellinturf uit China. Ook Qingdao Bellinturf is door Polyloom gedaagd.

Breedtes en diktes

Het zou gaan om een patent voor een kunstgrasvezel waarvan de dwarsdoorsnede in breedte groter is dan de dikte van de vezel, waarbij de vezel aan de uiteinden voorzien is van stevige, ronde verdikkingen en waarbij het centrale deel van de vezel tussen beide verdikte uiteindes, van dezelfde dikte is maar een gebogen vorm heeft.

Qingdao Bellinturf is één van ’s werelds grootste geïntegreerde spelers op de kunstgrasmarkt. Naast het tuften en coaten van de mat produceert het ook haar eigen vezels. Polyloom meent dat het bedrijf daarbij over de scheef is gegaan door de gepatenteerde vezel na te maken. Nadat Polyloom het bedrijf had gemaand de verkoopactiviteiten m.b.t. deze vezel of producten waarin de betreffende vezel wordt gebruikt, te staken is het echter met die activiteiten door blijven gaan.

Polyloom ziet nu geen andere oplossing dan een rechtszaak en eist daarin, onder andere, compensatie voor de geleden schade.  

Een zittingsdatum moet nog worden bepaald.

Deze zaak draait om de vorm van de vezel, maar de kwaliteit van kunstgras(vezels) wordt door veel meer bepaald. Dit artikel gaat daar dieper op in.

Geef een reactie