Stihl neemt belang in TinyMobileRobot

De Duitse industriële groep Stihl heeft met 23,8% een aanzienlijke belang genomen in het Deense roboticabedrijf TinyMobileRobots.

Stihl heeft al een eigen lijn met robotmaaiers maar het bedrijf gelooft dat hun producten een sterke technische verwantschap hebben met de geavanceerde en volledig autonome lijnmarkeringsrobots die door TinyMobileRobots worden geproduceerd. De robots van de Deense fabrikant worden vooral op sportvelden, wegenbouw en in de landbouw ingezet.

Volgens het persbericht heeft Stihl Group de snelle internationale groei van TinyMobileRobots de afgelopen jaren op de voet gevolgd, aangezien het bedrijf elk jaar in omvang verdubbelde. De corporate venture-tak van de Stihl Group, Stihl Digital, erkennende de mogelijkheid voor verdere expansie en verwierf 23,8 procent van TinyMobileRobots. Daarbij is durfkapitaalbedrijf Borean Innovation, dat in opdracht van de Deense regering lange tijd een deel van de activiteiten van TinyMobileRobot financierde als onderdeel van een milieu-innovatieprogramma, afgekocht. Privé-investeerder Anders Fauerskov, voormalig mede-eigenaar van TC Group, blijft eigenaar van een deel van het bedrijf en blijft een belangrijke kapitaalpartner binnen de nieuwe kring van eigenaren.

“We waren op zoek geweest naar een sterke partner die in staat is om verdere groei en ontwikkeling veilig te stellen – en een samenwerking met Stihl is een absoluut droomscenario. Samen delen we een pool van kennis, ervaring en vaardigheden, die voor beide bedrijven grote waarde zullen creëren. Vanaf het begin zullen we ook veel profiteren van Stihl’s wereldwijde dealernetwerk. Terwijl we onze status als onafhankelijk bedrijf behouden, kunnen we putten uit de enorme marktervaring van Stihl om onze groei verder te versnellen. Op zijn zachtst gezegd ben ik heel erg blij met deze nieuwe ontwikkeling”, zegt Jens Peder Kristensen, oprichter en CEO van TinyMobileRobots.

In slechts vijf jaar tijd heeft TinyMobileRobots een stevige positie verworven als leverancier van lijnmarkeringsrobots. Het bedrijf claimt inmiddels 50% van de markt in de Verenigde Staten in handen te hebben. Aangezien de VS ook een van de expansiemarkten van Stihl is, biedt het partnerschap een groot potentieel en synergie voor de twee bedrijven die samenwerken. De lijnmarkeringsrobots van TinyMobileRobots voldoen aan de grote vraag van klanten naar duurzamere producten, omdat ze worden aangedreven door batterijen in plaats van diesel, en aanzienlijk minder lijnverf gebruiken in vergelijking met concurrerende oplossingen.

“We hebben al meer dan twee jaar nauw contact met TinyMobileRobots en gestaag zijn we steeds meer onder de indruk geraakt van hun groeipercentages en prestaties. Toen de kans zich voordeed om bijna een kwart van het bedrijf over te nemen, waren we er snel bij om een ​​deal te sluiten. We zijn ervan overtuigd dat onze toekomstige collectieve inspanningen zullen leiden tot een nog groter aandeel in de snelgroeiende en innovatiegedreven markt van TinyMobileRobots”, zegt Benjamin Junghans, directeur van Stihl Digital.

TinyMobileRobots heeft hun gepatenteerde technologie voortdurend verbeterd en de robots voor het maken van lijnen worden veel gebruikt door een breed scala aan sportclubs, gemeenten, luchthavens en, in toenemende mate, bouw- en engineeringbedrijven. TinyMobileRobots heeft ook een PropTech-robot ontwikkeld voor het meten van grote binnenruimtes zoals hoogbouw, magazijnen, magazijnen en productiefaciliteiten, waar anders miljoenen vierkante meters handmatig gemeten moeten worden. Door gebruik te maken van TinyMobileRobots kunnen deze tijdrovende taken aanzienlijk worden geoptimaliseerd.

Geef een reactie