SGL krijgt nieuwe eigenaar

PlayGreen, de holding waaronder ook Stadium Grow Lighting (SGL) valt zal, naar verwachting, eind deze week een nieuwe meerderheidsaandeelhouder krijgen.

Naast SGL is ook ingenieursbureau ALVA Technology onderdeel van Playgreen.

De nieuwe aandeelhouder zou het Amerikaanse Bruin Capital zijn. Analisten schatten de waarde van PlayGreen op 100 miljoen US Dollar.

PlayGreen-president Mark Trübenbacher zegt dat het bedrijf zo’n 550 klanten heeft.

De investering van Bruin zal het bedrijf in staat stellen een grotere impuls te geven aan de activiteiten in de Verenigde Staten. Volgens Trübenbacher doet PlayGreen daar ongeveer 12% tot 15% van zijn activiteiten. Ook moet de investering ertoe leiden dat PlayGreen kan uitbreiden in de golfmarkt en de markt voor sportaccommodaties voor universiteiten en hogescholen.

“We waren niet echt op zoek naar een kapitaalpartner”, zegt Trübenbacher. “We waren meer op zoek naar een slimme investeerder, en ik denk dat we die bij Bruin hebben gevonden. Ze zijn niet zomaar een private equity-onderneming. Ze brengen hun netwerk in de sport en hun kennis van sport en entertainment mee.”

PlayGreen werd in 1997 opgericht en implementeerde zijn technologie zes jaar later met Arsenal FC als de eerste grote klant. SGL maakte ongeveer 15 jaar geleden zijn Amerikaanse debuut met de Green Bay Packers. Trübenbacher, voorheen meerderheidsaandeelhouder, zal het bedrijf blijven leiden en een minderheidsbelang behouden naast twee van de oprichters van het bedrijf.

Bruin-oprichter en CEO George Pyne beschouwt de investering grotendeels als een dataspel. “Ja, ze hebben verlichtingstechnologie. Maar eigenlijk zijn ze een databedrijf en een technologiebedrijf,” aldus Pyne. “Het echte verschil is het begrijpen van de gegevens, en het voorspellen van de uitkomst is enorm waardevol voor de terreinbeheerders en de mensen die verantwoordelijk zijn voor het oppervlak.”

Die technologie, die de pH-waarde, vochtigheid en windsnelheid meet, kan SGL in staat stellen zijn diensten te verkopen aan faciliteiten die geen fysieke producten nodig hebben, waaronder golfbanen.

Geef een reactie