Schmitz Foam Products bouwt wasinstallatie

Schmitz Foam Products, producent van de ProPlay shockpad, is begonnen met de bouw van een wasinstallatie. Eenmaal in bedrijf worden hier straks ingenomen shockpads schoongemaakt voordat Schmitz Foam Products ze opnieuw tot product zal verwerken. 

De Nederlandse producent van shockpads gemaakt van hergebruikte schuimvlokken die oorspronkelijk bestemd waren voor andere industrieën zoals de auto- en bouw, heeft daarvoor 25.000m2 extra ruimte naast hun fabriek in Roermond gekocht.

Hier wordt een waslocatie ingerichten waar teruggewonnen shockpads van polyethyleen worden gereinigd voordat Schmitz Foam Products het schuim aan haar voorraad kan toevoegen voordat het schuim weer gebruikt wordt voor de productie van shockpads voor andere doeleinden. Naast ProPlay voor sportvelden en speeltuinen produceert Schmitz Foam Products producten die toepasbaar zijn in de groendak- en infra-industrie.

Nu shokpads steeds vaker beschikbaar komen voor hergebruik, probeert Schmitz Foam Products ook deze materialen toe te voegen aan haar productieproces om zo het milieu verder te sparen. Het Nederlandse bedrijf is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot de grootste leverancier van shokpads ter wereld, gebaseerd op haar filosofie om hoogwaardige materialen een nieuw doel te geven. De wasinstallatie zal straks het zand en andere restanten van de ingenomen shockpads wassen zodat het schone schuim optimaal kan worden gebruikt voor de productie van nieuwe producten. 

Geef een reactie