Gemeente Borselle bespaart ruim 20.000 euro dankzij robotmaaiers

De velden op de 10 sportaccommodaties in de gemeente Borsele worden voortaan gemaaid met behulp van de Belrobotics Big Mow robotmaaiers.

Dankzij dat besluit worden alle velden voortaan zeker op vrijdag gemaaid, iets waar de clubs nadrukkelijk om hadden gevraagd. Voorheen was dit uit logistiek oogpunt niet mogelijk omdat de gemeente onvoldoende medewerkers en maaiers had om dit te doen.

Betere veldkwaliteit

De gemeente verwacht dat de keuze ook zal leiden tot een betere kwaliteit van de velden. Omdat de maaiers voortdurend slechts het topje van de grasspriet scheren, kan deze beter groeien. Temeer omdat het maaisel achterblijft zodat het als meststof kan dienen. Bovendien, zo stelt Wethouder Witkam kennen de maaiers ook geen CO2-uitstoot. “De robotmaaiers leveren een mooie bijdrage aan het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Borsele. Minder uitstoot van CO2 met als resultaat een mooiere grasmat doordat via deze maaimethode een goede bemesting plaatsvindt.”

De elektrisch aangedreven maaiers worden opgeladen met stroom dat is opgewekt met behulp van zonnepanelen die op het dak van de accommodatie liggen.

Met de investering bespaart de gemeente EUR 22.300. Het besluit draagt ook bij in de ambities van de gemeente Borsele om in 2030 energieneutraal te zijn.

De robotmaaiers zijn geleverd door Vos Capelle dat in Nederland de exclusieve dealer voor de Big Mow maaiers is.

Geef een reactie