Re-Match slaat eerste paal in Tiel

Kunstgrasrecyclingbedrijf Re-Match uit Denemarken heeft de eerste paal geslagen voor haar nieuwe recyclingfabriek in Nederland.

In april maakte maakte Re-Match bekend dat het een overeenkomst had getekend met de gemeente Tiel voor de bouw van haar eerste kunstgras recyclinginstallatie buiten Denemarken.

Geschat wordt dat in Nederland jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen m² kunstgras beschikbaar komt voor recycling.

De nieuwe fabriek zal een vergelijkbare capaciteit hebben als de fabriek in Herning, Denemarken. Met de verbeterde apparatuur kan het bedrijf echter een breder scala aan kunstgrasoppervlakken recyclen.

Volgens Re-Match COO, dr. Stefaan Florquin, koos het bedrijf voor Tiel in Nederland vanwege de strategische ligging. “Tiel ligt in het hart van Nederland. De stad ligt dicht bij de snelwegen A2 en A15,” legde hij uit.

In een gesprek met Sportsfields.info wees Florquin erop dat de nieuwe locatie dicht bij de rivier de Waal ligt, een van de drie belangrijkste waterwegen in Nederland, die het bedrijf een directe en duurzame toegang tot de haven van Amsterdam of Rotterdam kan bieden.

Re-Match is het tweede bedrijf dat in Nederland een recyclingfabriek voor kunstgras bouwt. Vorig jaar is GBN-AGR, een consortium van Edel Grass, TenCate Grass (Greenfields) en de Sport en Leisure Group (Domo Sports Grass en Limonta Sports) begonnen met het recyclen van afgedankt kunstgras in hun fabriek in de Amsterdamse haven.

Zowel Re-Match als GBN-AGR claimen voldoende capaciteit te hebben om de 1,5 miljoen m² die jaarlijks beschikbaar komt, te verwerken. Re-Match heeft echter al laten weten van plan te zijn haar fabriek ook te voeden met afgedankt kunstgras uit België.

Geef een reactie