Re-Match schaalt voorlopig af

Re-Match Tiel

Re-Match Nederland verkeert in surseance van betaling. Sportvelden.info begrijpt dat de private equity-partner is teruggekomen op een toezegging om verdere financiering te verstrekken om de organisatie te helpen groeien.

De laatste ontwikkeling volgt snel op de sluiting van de fabriek in Henning, Denemarken. Erik Osmundsen, partner van Verdane en lid van de raad van bestuur van Re-Match, verklaarde destijds dat ze “sterk geloven in de missie van het bedrijf en het gedurende het hele proces zullen ondersteunen.”

Verdane is de private equity-partner.

Nu blijkt dat het bedrijf binnen een maand gedwongen is om een ​​betalingsuitstel aan te vragen voor de activiteiten in Nederland. Ook de activiteiten voor een fabriek in de VS zijn (tijdelijk) afgeschaald. Vooralsnog lijkt het erop dat de fabriek in Frankrijk niet wordt geraakt. Deze fabriek verkeert nog in een opstartfase. Daarnaast is deze gerealiseerd in samenwerking met een Franse partner.

Sportvelden.info heeft Verdane om een reactie gevraagd, maar wacht nog steeds op een antwoord. Zodra dit is ontvangen, wordt het toegevoegd aan dit artikel.

Leveringsproblemen

Re-Match heeft geen probleem met de verkoop van het teruggewonnen materiaal, maar heeft moeite om voldoende afgedankte kunstgrasmatten voor verwerking te ontvangen. In de verklaring die werd uitgegeven om de sluiting van de Deense fabriek aan te kondigen, word gesteld dat “de industrie en het aanbestedingssysteem gemeenten en kunstgrasleveranciers nog steeds niet volledig of voldoende stimuleren om de waarde van circulariteit te erkennen en de meest effectieve circulaire oplossing te gebruiken om hun gebruikte kunstgras te verwerken.”

Re-Match beschouwt dat als een relatief nadeel, vanwege zijn innovatieve en unieke circulaire kunstgrasoplossing.

In Nederland concurreert het met AGR, voorheen bekend als GBN-AGR. Vorige week maakte AGR bekend dat het was overgenomen door zijn voormalige directeur Eric van Roekel en zijn investeringsvehikel, samen met TenCate Grass en de Sport and Leisure Group.

Deze twee organisaties bezitten een reeks bedrijven die zich bezighouden met de productie en installatie van kunstgras, waaronder Greenfields, CSC Sport, Domo Sports Grass en Limonta Sport. Samen domineren ze de Nederlandse markt.

150 kilometer naar het oosten komt de Duitse recycler Formaturf langzaam online en laat daarmee zijn aanwezigheid voelen.

Jaarlijks worden er naar schatting 300 kunstgras voetbal- en hockeyvelden gerenoveerd in Nederland.

Business as usual

Re-Match Nederland heeft ongeveer 30 FTE in dienst die, in afwachting van de uitkomst, gewoon doorwerken. In een presentatie die het bedrijf onlangs gaf en waar Sportvelden.info bij aanwezig was, wijst Re-Match erop dat het 8,5 miljoen euro kost om een ​​fabriek op te starten en te laten draaien en dat het twee jaar duurt om de fabriek te bouwen, installeren en testen.

Sportvelden.info heeft vernomen dat het bedrijf momenteel veelbelovende gesprekken voert om de zaken op orde te krijgen. Naar verwachting zullen ze de komende dagen een officiële aankondiging doen. Het bedrijf overweegt momenteel haar opties, inclusief een herstart of de betrokkenheid van andere partijen uit de kunstgras sector.

Geef een reactie