Projectleider Sport en Spelen

Nederlandse vlag

Als projectleider Sport en Spelen werk je binnen het team Ingenieursbureau (IB) dat bestaat uit 38 medewerkers op het gebied van projectmanagement en vakspecialisten die verantwoordelijk zijn voor de technische advisering over en uitvoering van de meer complexe projecten en activiteiten in de openbare ruimte. De uit te voeren activiteiten worden bepaald door het team Strategie en Programmering, waarna het team IB de activiteiten op projectmatige wijze realiseert. Zij beschikken hiertoe over de benodigde specialistische kennis. Het projectmatig uitvoeren van projecten in de buitenruimte gebeurt deels met de eigen organisatie, en steeds vaker met derden of met een tussenvorm, waarbij als uitgangspunt wordt gehanteerd dat er per project één medewerker verantwoordelijk is. Het team is verantwoordelijk voor grip op het werk bij deze projecten, van begin tot het eind. Concreet betekent dit dat het team zorg draagt voor een goede opdrachtverlening (aan de markt en intern), het bewaken van de voortgang (op basis van sturingscriteria), het houden van toezicht en het inspelen op actuele ontwikkelingen.

Functieomschrijving en taken
Als projectleider Sport en Spelen geef je leiding aan projecten op het gebied van sport en spelen. Dit zijn in de regel realisatie-, grootschalige onderhouds- en verduurzamingsprojecten met betrekking tot gemeentelijke speelvoorzieningen en sportvoorzieningen.

Wat ga je doen:

 • Je begeleidt in hoofdzaak de vervanging van speelplaatsen en sportvelden. Voor speelplaatsen ligt het zwaartepunt op het vervangen en het (klimaat)toekomstbestendig maken van speellocaties in de verschillende wijken. Voor sportvelden gaat het om de vervanging van met name bestaande kunstgrasvelden voor een nieuwe kunstgrasmat. Maar ook kleinere en grotere herinrichtingen van sportparken zijn aan de orde. De projecten op het gebied van spelen worden voornamelijk intern voorbereid en bij sport gaat de werkvoorbereiding naar een Ingenieursbureau via een raamovereenkomst.
 • Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van technische plannen, samenwerkingsovereenkomsten, aanbestedingstrajecten, contractmanagement, budgetbeheer, risicomanagement, projectadministratie en het omgevingsmanagement.
 • Je adviseert in de verkennings- en studiefase van projecten en ontwikkelingen op het gebied van sport en spelen in de openbare ruimte. Onderdeel van je werk is afstemmen met verschillende stakeholders (waaronder je (bestuurlijke) opdrachtgever) en je projectteamleden.
 • Je speelt – binnen de randvoorwaarden van een project – in op exogene factoren.
 • Je communiceert in- en extern. Daarbij verstrek je informatie aan bewoners, bedrijven en instanties en initieer en bevorder je de samenwerking.

Daarnaast verricht je zo nodig overige werkzaamheden passend binnen de doelstelling van het cluster en het team.

Functie eisen

Om deze functie goed uit te kunnen voeren zijn de volgende eisen van belang:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, aantoonbaar met een diploma HBO Cultuurtechniek aangevuld met opleidingen/cursussen op het gebied van sport en spelen.
 • Ervaring op gebied van groen is wenselijk vanwege de samenhang van sport en spelen in het groen.
 • Ervaring met samenwerkingen met externe partijen (beheerders, sportverenigingen, bewonersverenigingen etc.).
 • Kennis en ervaring met projectmatig werken (opgedaan in een gemeentelijke omgeving), functioneel leidinggeven aan medewerkers in projectteams, de aanbestedingswet 2016 (waaronder de ARW), de UAV 2012 en modernere contactvormen (o.a. UAV-Gc) en MS-Projects.
 • Kennis van de in het vakgebied gebruikelijke andere wetten, regelingen en voorschriften en applicaties is noodzakelijk om de functie naar behoren uit te kunnen voeren.
 • Je hebt 5 jaar of meer werkervaring, waarvan tenminste 3 jaar relevante ervaring in het (cultuurtechnische) vakgebied van sport en spelen en aantoonbare ervaring als (gemeentelijk) projectleider.
 • Je bent doelgericht/resultaatgericht, bezit overtuigingskracht en ben je besluitvaardig.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en ben je samenwerkingsgericht en omgevingssensitief.
 • Je bent onderhandelingsvaardig.
 • Je hebt gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen en je bent in staat daarop goed te anticiperen.
 • Je kunt goed plannen, organiseren en daarover adequaat communiceren.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden

OrganisatieGemeente WestlandMin. Salaris€3090 bruto per maandMax. Salaris€5372 bruto per maandStandplaatsNaaldwijkMaximum aantal uren per week36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken.
 • De gemeente Westland heeft een goede pensioenregeling en kent een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School) en het individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.
 • De functie is conform HR21 gebaseerd op Projectleider III. Bij gebleken geschiktheid kan het salaris oplopen tot € 5.362,00 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur.
 • Dit betreft een functie voor 28-36 uur per week.

Bijzonderheden

Wil je meer informatie, neem dan contact op met M. (Mark) Blokland (teammanager Ingenieursbureau) via telefoonnummer (0174) 67 2721 of (06) 4622 6767. Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 19 december 2023.
De eerste gesprekken zijn gepland op 4 januari 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Gemeente Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.
Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concern control en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Ruimte
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster houden zich bezig met het ontwikkelen, initiëren en invulling geven aan ruimtelijke ontwikkelingen. Zij zorgen voor het tot stand brengen én op peil houden van een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving: dit is inclusief beheer, onderhoud, toezicht, handhaving en omgevingsmanagement. Deze veelzijdige werkzaamheden zijn verdeeld over 8 teams.

Geef een reactie