PEC Zwolle investeert in Rhenac grasgroeitechnologie

Vanaf komend seizoen zal Rhenac Sports LED-grasgroeitechnologie de hybride grasmat van het Mac3Park-stadion, de thuisbasis van PEC Zwolle, extra verstevigen.

De club uit de Hanzestad heeft bevestigd twee Rhenac Sports LED R-ML 30 units af te nemen. Afgelopen winter is de technologie succesvol door de club getest. De R-ML 30 is speciaal bedoeld om kleine, intensief betreden delen van het speelveld te belichten.

Na vele jaren kunstgras werd het veld van het Mac3Park-stadion in 2020 omgebouwd tot een hybride veld. Sindsdien heeft het onderhoudsteam van het terrein belangrijke resultaten geboekt. Spelers beoordelen het veld nu al als een van de beste in de VVCS-veldencompetitie. Het onderhouden van het doelmondgebied vereist echter een andere en intensere aanpak. “De intensiteit van het gebruik van deze gebieden en het feit dat ze het grootste deel van de dag vaak in de schaduw zijn, maakt het onvermijdelijk om extra lichte ondersteuning te bieden om het gras te helpen herstellen”, benadrukt RSI SPORT-manager Arnoud Fiolet. RSI SPORTS is exclusief dealer van Rhenac Sports LED grasgroeitechnologie.

Kwaliteit behouden

De R-ML 30 is speciaal ontworpen om grasgroei en -herstel in kleinere gebieden te ondersteunen. “Waar onze grotere units zoals de R-ML 100 en R-ML 200 grote oppervlakten tot bijna een kwart van het veld kunnen ondersteunen, bestrijkt de R-ML 30 doorgaans 120 tot 150 m² per week,” stelt Rhenac Sports LED CEO Horst Theisen. Rhenac heeft een verhouding van één LED-armatuur per m² om voldoende licht en lichtintensiteit op het veld aan te vullen. “Onze LED-technologie is in staat om het volledige lichtspectrum te leveren, wat betekent dat onze technologie het gras in elke fase van het leven kan ondersteunen. We kunnen het rode licht produceren dat gras nodig heeft om te ontkiemen, een meer gelig licht om de grasgroei te bevorderen, maar ook het blauwe licht om het gras te helpen vertakken. Het komt erop neer dat de Rhenac Sports LED-technologie bijdraagt ​​aan een stevig en dicht grasveld.”

Rhenac GreenTec heeft deze parameters vastgesteld door nauw samen te werken met de Universiteit van München in een onderzoek waarin de grasbehoefte werd vastgesteld. “Het begrijpen van de relatie tussen licht en grasgroei is essentieel voordat je natuurlijk licht kunt reproduceren door middel van software en technologie. Gras is erg kwetsbaar en heeft zeer specifieke behoeften die geleverd moeten worden als je een maximaal resultaat wilt behalen”, besluit Theisen.

Geef een reactie