Nieuwe voorzitter CEN TC217

Roberto Armeni is de nieuwe voorzitter van technisch comite 217 van het Europees Comite voor standaarden

CEN-TC 217, de technische commissie van het Europees Comite voor Standaardisatie van sportvloeren, heeft Roberto Armeni aangesteld als de nieuwe voorzitter.

Het Europees Comité voor Standaardisatie is een netwerk van 34 landen dat door zowel de Europese Unie (EU) als de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA) wordt erkend als de instantie die verantwoordelijk is voor het vaststellen en definiëren van vrijwillige normen op Europees niveau.

TC-217 is de Technische Commissie voor sportvloeren. De subcommissies houden zich bezig met testmethoden, classificatie en milieuaspecten van sportvloeren, vloeren voor sporthallen, sportvelden, ongebonden minerale ondergronden, synthetische oppervlakken  alsmede het stuit gedrag van een bal onder een hoek, de schokabsorptie en weerstand.

In zijn dagelijks leven is Armeni de algemeen directeur van Labosport Italië en is al vele jaren een integraal onderdeel van de Labosport Group waar hij werkt aan strategie, transformatie en innovatie. Armeni brengt diepgaand technisch inzicht naar zijn nieuwe benoeming. De CEO van Labosport Group, Gabriel Gendreau, is blij en trots met deze benoeming. “Het geeft duidelijk onze ambitie aan om onze verantwoordelijkheid te nemen voor het gemeenschappelijk belang van de hele sportvloerenindustrie. Met zijn lange carrière bij Labosport, onbetwiste technische knowhow en een sterk gevoel voor kwaliteit was hij de natuurlijke kandidaat.”

Lange carrière

Gedurende zijn 34-jarige carrière heeft Armeni tal van leidinggevende posities bekleed. Veelal zijn die gericht op strategie en verbeteringsinitiatieven binnen de industrie. Sinds 2003 leidt hij de sector op nationale en internationale seminaries waar hij regelmatig de auditor of gastspreker is. Hij was de adviseur van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) tijdens het opstellen van het testprotocol voor kunstgrasvelden, nu in zijn 3e editie. Hij is ook de coördinator van de Italiaanse normalisatie-instelling (UNI) werkgroep CT020/GL03.

In 2011 werd Armeni benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de International Association for Sport Surfaces Sciences (ISSS). De vereniging brengt laboratoria en deskundigen uit de sportsector samen en fungeert als vergelijkingsorgaan tussen de talrijke landen voor de verificatie van de ontwikkeling van testtechnieken. In 2015 werd Armeni benoemd tot voorzitter van de Vereniging.

Geef een reactie