Neerslag raakt Brockfill niet

De overvloedige regenval van de eerste zes maanden van 2023 heeft Brockfill in staat gesteld om aan te tonen dat het stevig op zijn plek blijft liggen in plaats van weg te drijven. Geen van de kunstgrasvelden die zijn geïnstalleerd met dit 100% natuurlijk alternatief voor polymere infill heeft problemen gemeld.

De overvloedige regenval van de eerste zes maanden van 2023 heeft Brockfill in staat gesteld om aan te tonen dat het stevig op zijn plek blijft liggen in plaats van weg te drijven. Geen van de kunstgrasvelden die zijn geïnstalleerd met dit 100% natuurlijk alternatief voor polymere infill heeft problemen gemeld.

2023 Is voor veel plekken ter wereld nu al het natste jaar ooit. Dit heeft een aantal gemeentes en clubs die hadden geïnvesteerd in een kunstgrasmat met natuurlijke infill heel wat hoofdbrekens gegeven. Veel van hun investering verdween letterlijk in de goot toen lucht in de onderbouw ertoe leidde dat de infill ging drijven vanwege de voortdurende aanwezigheid van water.

Maar niet bij velden met Brockfill. De deeltjes hebben een bovengemiddeld gewicht dat, in combinatie met de doordachte vorm van de infill en positionering van de kunstgrasvezels van het tapijt, de infill houdt waar het hoort te zijn.

Omdat elk deeltje een unieke vorm heeft, haken ze in elkaar, waardoor het voor individuele deeltjes nog moeilijker wordt om te gaan drijven.

Nieuwe ervaring

Spelen op Brockfill is vaak een nieuwe en totaal andere ervaring, vooral voor spelers die vroeger op een veld met SBR-infill speelden. In tegenstelling tot het oudere concept waarbij de infill zorgt voor de schokdemping, heeft Condor Grass ervoor gekozen om een shockpad te gebruiken om het gewenste comfort en veiligheid te bieden. Een shockpad is consistenter, presteert veel langer en behoeft geen onderhoud. In een dergelijk systeem hoeft Brockfill de speler alleen maar stabiliteit te bieden. Vandaar dat de laagdikte en het dempende effect veel minder zijn dan wat spelers vroeger ervoeren op een kunstgrasveld met SBR-infill. Toch bevestigen testen door onafhankelijke testinstituten keer op keer dat een veld met Brockfill en een shockpad de prestaties levert die de verschillende voetbalbonden voorschrijven.

Groeiende erkenning

Verschillende partners van Condor Grass hebben het infill van hout de afgelopen maanden in verschillende installaties toegepast. Sports & Playgrass gebruikte het in een klein voetbalveld bij VV DEES.
Ook zijn de voorbereidingen voor de aanleg van meerdere full-size kunstgras voetbalvelden met Brockfill als performance infill momenteel in volle gang.

Na de aankondiging van twee velden voor KSVB Driehoek in België eerder dit jaar, bevestigde ook voetbalclub KWFC uit Wuustwezel onlangs dat het ook gaat investeren in twee Condor Grass kunstgras voetbalvelden met Brockfill.

Beide clubs waarderen het feit dat Brockfill een 100% natuurlijke vulling is die veilig kan worden gebruikt, zelfs in gebieden waar strenge wetgeving de plaatselijke fauna of natuurlijke waterbronnen beschermt. Natuurlijke infills worden steeds meer de norm, nu de Europese Commissie over het verbod op polymere infill gaat stemmen dat moet voorkomen dat het het milieu blijft vervuilen met microplastics. Naar verwachting zal deze stemming in juli of augustus van dit jaar plaatsvinden.

Brockfill is van dennenbomen die speciaal voor dit doel zijn gekweekt. De boomverzorgers zagen erop toe dat ze geen pesticiden gebruikten, zodat Brockfill een 100% natuurlijk en veilig materiaal blijft.

Geef een reactie