Montfoort krijgt eerste veld met BrockFill in Europa

De gemeente Montfoort is de trotse eigenaar van de eerste derde generatie kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met Brockfill. Het infill materiaal is een houtsoort die vanuit de VS wordt geimporteerd.

BrockFill is een infill geproduceerd uit de verwerking van dennenbomen. Volgens Brock USA, dat de infill produceert, ruikt BrockFill lekker en is het minder gevoelig voor drijven bij hevige regenval.

Het materiaal is door de FIFA en de KNVB goedgekeurd.

Joop van Krimpen, Commercieel manager bij Condor Grass Sport, ziet de infill als het perfecte antwoord op het verwachte verbod op polymere infill. “Deze infill heeft alle tests voor schokabsorptie, rotatie en energierestitutie doorstaan. Wat nog belangrijker is, is dat omdat hout een natuurlijk materiaal is, het materiaal niet de omgeving vervuild wanneer het uit het veld migreert.” Om die reden hoeft voor een veld dat is afgewerkt met BrockFill, niet geinvesteerd te worden in kantplanken of andere maatregelen.

Condor Grass heeft een nauwe samenwerking met Technoah – Brock Europe. De infill is alleen leverbaar als onderdeel van een Condor Grass kunstgrassysteem.

Geef een reactie