KRC Genk versterkt zich met Rhenac technologie

Het veld van de Cegeka Arena, het stadion waar de Belgische voetbalclub KRC Genk haar thuiswedstrijden speelt, wordt vanaf volgend seizoen ondersteunt door verschillende Rhenac Sports LED-grasgroei units.

Rhenac KRC Genk

Het veld van de Cegeka Arena, het stadion waar de Belgische voetbalclub KRC Genk haar thuiswedstrijden speelt, wordt vanaf volgend seizoen ondersteunt door verschillende Rhenac Sports LED-grasgroei units.

De LED technologie geeft gras de hoeveelheid daglicht die het nodig heeft maar niet ontvangt vanwege schaduwvorming of vanwege slecht weer.

“De twee Rhenac Sports LED R-ML 30’s zullen worden gebruikt om de grasgroei en het grasherstel in het doelgebied te ondersteunen, terwijl de R-ML 200 unit elders grote elders van het veld ondersteunen,” zo verklaart Arnoud Fiolet van RSI SPORTS, de exclusieve distributeur van de Rhenac GreenTec technologie.

“Het is essentieel om de relatie tussen lichtspectra en grasgroei te begrijpen, net als de relatie tussen andere groeifactoren en natuurlijke grasmat”

Horst Theisen, CEO Rhenac GreenTec Ag

Volledig lichtspectrum

De afgelopen winter had de Cegeka Arena de Rhenac Sports LED-grasgroeitechnologie op proef. “De Rhenac Sports LED technologie is de enige grasgroeitechnologie die het volledige lichtspectrum kan reproduceren. Omdat de ontwikkeling van de wortelzone ander licht vereist dan het realiseren van lengtegroei of biomassa, kunnen deze units het graste allen tijde ondersteunen’, vervolgt Fiolet. De spelintensiteit in de doelgebieden maakt dat het gras in deze gebieden een andere en intensievere herstelaanpak nodig vergt.

Uitvoerig onderzoek

De Rhenac LED technologie kwam tot stand na een grondige studie naar de verschillende parameters voor gras. Rhenac GreenTec AG deed dat samen met de Universiteit van München. “Het is essentieel om de relatie tussen lichtspectra en grasgroei te begrijpen, net als de relatie tussen andere groeifactoren en natuurlijke grasmat,” zo verklaart Horst Theisen, de CEO van Rhenac GreenTec AG.

Bijeffecten

LED-technologie produceert geen warmte zoals HPS-technologie wel doet. In dat opzicht kent LED technologie geen nadelige bijeffecten bij het nastreven van grasgroei. Dat maakt het voor de groundsman eenvoudiger de techniek te integreren. “Een perfect veld realiseren is een wetenschap die verder gaat dan water geven of het veld verlichten alleen. Het gaat om vele parameters, bij deze LED-grasgroeitechnologie bij de meeste daarvan een rol speelt. Eenmaal aangesloten op een veldbeheersysteem, vergemakkelijkt het een geïntegreerde aanpak voor het leveren en onderhouden van een goed stadionveld.”

De Cegeka Arena is het op drie na grootste voetbalstadion in België en staat bekend om zijn drive om te pionieren met moderne technologieën om alle gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden.

Geef een reactie